Joulun jämäjuustoleipä

Tässä muun muassa Marttojen vinkkaama resepti joululta jääneiden juustojen hyötykäyttöön. Aineksina: Vaalea leipä, esim ranskaleipä Joulun ja juhlapyhien yli jääneet juustot, meillä kahta valkohomejuustoa, sinihomejuustoa ja jotain muuta castellon keltaista aika vahvan makuista juustoa Karpalohilloa Leikkaa leipään syviä viiltoja. Leikkaa juustot ohuiksi viipaleiksi. Täytä viillot juustoviipaleilla ja käytä noin kymmenen minuuttia uunissa esim 175 asteessa. Read more about Joulun jämäjuustoleipä[…]

Pizzalauantai

Tulipahan tehtyä pizzoja tuossa pari viikonloppua sitten. Sovittiin kymmenen kaverin kanssa, että Henke tarjoaa pizzapohjat, tomaattikastikkeet ja tulikuuman leivinuunin ja jokainen tuo yhtä tai kahta lempitäytettään. Ja näinhän siinä sitten kävi, että pöytä notkui mitä mielenkiintoisempia täytteitä. Pöydällä oli muun muassa neljää eri juustoa, rucolaa, chilisalamia ja tietenkin kaikkia perustäytteitä kuten tonnikalaa, kinkkua ja erilaisia Read more about Pizzalauantai[…]

Valkosipulikermaperunat fetajuustolla leivinuunissa

Sarjassamme erikoisia kokeiluja. Noh, ihan hyviä niistä tulikin vaikka fetajuusto näytti, maistui ja tuntui suussa erikoiselta. Mutta aineksiin: -Noin 8 keskikokoista perunaa -Reilusti eli vaikka 8 valkosipulinkynttä -Pari purkkia ruokakermaa -200 grammaa fetajuustoa -Valkopippuria -Sormisuolaa Viipaloi perunat mahdollisiman ohuiksi suikaleiksi ja laita vuokaan. Päälle kermat ja reilusti valkopippuria ja suolaa. Mukaan valkosipulit myöskin viipaloituinta, ei Read more about Valkosipulikermaperunat fetajuustolla leivinuunissa[…]

Valkohomejuustotäytteinen kebab leivinuunissa

Tämäkin oli kyllä eräänlainen kokeilu mutta niin taitaa lähes jokainen Henken ruokalaji olla. Yleensä kokeilut kuitenkin onnistuu ainakin kokin itsensä mielestä. Tarvikeaineistoa: 700 grammaa jauhelihaa, mielellään naudan Yksi pieni sipuli Puoli pussia tacomaustetta Savunmakuista barbequekastiketta Valkohomejuustoa (ei kuvassa koska keksin lisätä sen vasta myöhemmin) Kuminaa ja paprikaa ja suolaa Muussataan jauheliha puristelemalla mahdollisimman tiukaksi. Eli Read more about Valkohomejuustotäytteinen kebab leivinuunissa[…]

Niin hyvää puuta

Omakotitalossa kun asuu ja talosta löytyy leivinuuni ja takkakin, puita tarvitaan aika paljon. Vaikka asummekin kaukolämpötalossa niin käytämme leivinuunia usein tuomaan hieman erilaista lämpöä taloon, ja samalla toki hieman säästöä lämmityslaskussa. Lisäksi leivinuunissa tulee tehtyä paljon erilaisia ruokia, kuten esimerkiksi tätä OlutPekoniKasslerPossua. Mutta sitä poltettavaa siis tarvitaan. Nythän kesä tulee ja puiden poltto jäänee aika Read more about Niin hyvää puuta[…]

OlutPekoniKasslerPossu leivinuunissa

Tämä on hyvää. Ei kait siinä muuta mahdollisuutta ole kun ainekset ovat seuraavanlaiset: Kilo possun kasslerpaistia Kaksi pakettia pekonia Tacomaustetta, merisuolaa ja kuminaa Puoli tölkkiä olutta Mausteet hierotaan possunpaistin pintaan tiukasti. Tämän jälkeen possu kääritään toiseen possuun eli pekoniin. Tuplapossu uunivuokaan ja noin puoli tölkkiä olutta päälle. Loput oluesta kokille janojuomaksi. Kun possu on muhinut Read more about OlutPekoniKasslerPossu leivinuunissa[…]

Ruokamessut Messukeskuksessa

Kävin eilen Helsingissä ruokamessuilla tutustumassa uusiin ravinto- ja pikaruokatrendeihin. Ja olihan siellä nähtävää (ja maisteltavaa). Erityisesti mieleen jäivät uudet kebad-tuotteet, kuten Korv Göränin Gyros -porsaanlihakebab. Porsaanliha oli itselleni uusi tuttavuus kebabin valmistusaineena, sen sijaan hevostahan meillä taidetaan kebabissa kuitenkin nykyään syödä. 🙂 Kebabinhan perinteisesti ajatellaan olevan Turkista (jossa porsasta ei juuri syödä) ja Gyros -porsaanlihakebab Read more about Ruokamessut Messukeskuksessa[…]