Siirry suoraan sisältöön

Pätkiskakku

Aina niin mahtavan hyvää ja erittäin riittoisaa vaikka synttäreille tai valmistujaisiin. Aineksina:

IMG_0486

Taikina:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 grammaa voita
  • Vajaa pussillinen pätkiksiä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 munaa

Kuorrute:

  • 100 grammaa voita
  • 170 grammaa suklaata

IMG_0488

Sekoita kuivat aineet keskenään. Tumma kaakaojauhe kannattaa laittaa siivilän kautta koska se paakkuuntuu helposti. Sulata voi lämpimäksi (mutta ei kuumaksi) esimerkiksi mikroaaltouunissa.

IMG_0487IMG_0490

Sekoita rasvan joukkoon munat, jogurtti ja pilkotut pätkikset. Sekoita huolella ja lisää kuivat aineet mukaan. Muista maistella välillä. 🙂

IMG_0492

Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 45 minuuttia 175 asteessa. Anna hetki jäähtyä ja kippaa vadille.

IMG_0496

Tee seuraavaksi kuorrute. Suklaa ja rasva sulavat helposti laittamalla kattilaan litra vettä ja ainekset muovikipossa kattilan päälle. Vesihöyry tekee aineksista tasaisen keitoksen. Suklaata on muuten vaikea sulattaa esim mikroaaltouunissa kun se saattaa hieman ottaa palaneen makua.

IMG_0499

Kun kuorrute on valmis sen kanssa pitää olla nopea sillä se jäähtyy todella nopeasti ja ei siten valu tasaisesti kakun päälle. Itse raastoin vielä suklaata rouheeksi kuorrutteen päälle koristeeksi.

IMG_0500

Nautitaan vaniljavaahdon ja Fresitan kera. Namskis!

Avainsanat:

2 kommenttia artikkeliin “Pätkiskakku”

Kommentoi ja anna palautetta!