Siirry suoraan sisältöön

Pekoninen hernerokka

Lomalta kotiin tullessa jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Tai no oli siellä pekonipaketti. Kyllähän siitä herkkuruoan tekee, koska mihin tahansa pekonia lisääkin, kokonaisuudesta tulee hyvää. Niin tästäkin reilusti pekonisesta hernekeitosta. Aineksina:

IMG_0124

  • Paketti pekonia
  • Muutama aurinkokuivattu tomaatti
  • Puolikas sipuli
  • Sinappia
  • Purkkihernekeittoa

IMG_0126

Silputaan sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Pekonit saa hyvin paloiteltua ilman toisistaan irroittamista kunhan ensin leikkaa poikittain ja sitten pitkittäin. Paistaessa pekonit sitten lopullisesti irtoavat toisistaan. Pekonin paistamiseenhan ei rasvaa tarvita mutta itse paistoin pekonit aurinkokuivattujen tomaattien oljyssä. 🙂 Kun pekonit ovat hieman käristyneet niin mukaan lisätään silputut sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Hernekeitto purkista päälle ja mukaan puoli purkkia vettä ja sopivasti sinappia. Koristeeksi hieman ruohosipulia ja nautitaan kylmän maidon ja paahtoleivän kera. Nomnom!

IMG_0127

 

 

 

Kommentoi ja anna palautetta!