Siirry suoraan sisältöön

Aidan täydennys

  • tehnyt

Tonttimme rajoittuu yhdeltä sivulta tiehen ja välissä oleva aita on aika avoin. Ensinnäkin aita on liian matala (korotus luvassa myähemmin kesällä)  ja toisaalta alareunassa on isonkin koiran mentävä aukko. Aikomuksissa on ollut täydentää aitaa alhaalta jottei meidän koira pääse sieltä livahtamaan karkuun. Mutta muutama päivä sitten sieltä alta tulikin pitbull pihan puolelle ja kävi meidän koiran kimppuun. Eli oli korkea aika tehdä aidan täydennys nyt.

IMG_0293

Aidassa on käytetty höyläämätöntä sahatavaraa 125 x 22 kokoisena. Onneksi sama koko on vieläkin käytössä lähes jokaisessa puutavaraa myyvässä liikkeessä. Ei näyttänyt väliä olevan mistä ostaa kun kaikkialla hinta oli sama, 0,98 € metri. Ei siis toisaalta kyllä kovin kallistakaan tavaraa.

Mittasin ensin jokaisen aidan tolpan välin ja siten osasin ostaa oikean määrän puutavaraa. Jokainen tolpan väli on tietenkin erikokoinen (kuka lie aidan alunperin tehnyt), joten jokaista tolpanväliä varten pitää leikata lauta eripituiseksi. No eipä muuta kuin sirkkeli laulamaan ja muutama välikkö kerrallaan aitaa täydentämään. Joo aita on punainen ja sahatavara puunväristä, joten maalaushommiin aletaan kunhan aita on myös yläpäästä täydennetty eli korotettu kunnolla. Molemmista toimenpiteistä artikkelia myöhemmin. Tärkeintä on, ettei pihalle enää tule kutsumattomia vieraita, ainakaan aidan ali.

IMG_0292

 

Kommentoi ja anna palautetta!