Siirry suoraan sisältöön

Istutuslaatikoiden istutus

Ostettiin jo vuosi sitten istutuslaatikot muuta viime kesänä kylppärihommat veivät kaiken ajan pihatöiltä niin jäi sitten istuslaatikot laittamatta. Tokihan nämä istutuslaatikot voisi vain nakata maahan ja täyttää mullalla mutta haluttiin tehdä asia hieman nätimmin. Sopiva paikka istutuslaatikoille oli jo mietitty terassin ja katoksen eteen peittämään huonokuntoista ja epätasaista nurmikkoa.

IMG_0828

Koska terassi menee kuitenkin kohta uusiksi niin aloitin purkamalla terassin sivulaudat jo pois tieltä, myöhemmin niiden purkaminen olisi huomattavasti hankalampaa istutuslaatikoiden ollessa paikoillaan.

IMG_0830

Jätin alimman maanvaraisen laudan kuitenkin paikalleen ja nidoin siihen suodatinkankaan kiinni. Kankaan ideana on estää nurmikon leviäminen ja kasvaminen istutuslaatikoiden alle.  Hieman soraa tasaamaan laatikoita ja multa laatikoihin ennen muita viimeistelyhommia.

IMG_0832IMG_0834

Istutuslaatikoille tehtiin vähän niinkuin allas, joka rajattiin kestopuulla nurmikosta ja täytettiin pienillä sievillä kivillä. Kunhan kasvit tuosta pääsevät kasvamaan niin tulee kivan näköinen. 🙂 Niin, kasveina on muun muassa mansikkaa, hernettä, erilaisia salaatteja, kaaleja sekä chiliä ja tomaattia.

IMG_0835IMG_0837IMG_0838

Avainsanat:

3 kommenttia artikkeliin “Istutuslaatikoiden istutus”

Kommentoi ja anna palautetta!