Siirry suoraan sisältöön

Betonilattian maalaus

Ajattelin tehdä aiheesta autotalliremontin yhteydessä ihan oman artikkelin sillä betonilattian maalaus ei ole ihan perusmaalaushommia. Tai no voihan betonilattian maalauksen tehdä myös sisäkäyttöön tarkoitetuilla perusmaaleilla mutta autotallikäytössä lattian tulee kestää käyttöä ja lämpötilavaihteluita. Betoni on lisäksi materiaalina sellainen, että kaikki maalit eivät ole niin sanotusti yhteensopivia betonin kanssa.

IMG_0172

Harjasin kuitenkin ensin vanhan lattiapinnan niin puhtaaksi kuin sain ja yritin hangata vielä hieman rajummin ja ottaa vielä vähän kiinni olevat ”irtobetonit” pois. Turha jättää niitä kun pian kuitenkin ovat lohkeamassa irti ja sitten rikkovat uuden maalipinnan. Sen jälkeen imuroin vielä koko lattian mahdollisimman puhtaaksi. Seuraavaksi tarvittiinkin jo maalia lattian pintaan.

Asioita aikani tutkittuani helpoin ratkaisu oli marssia Maalarimestareille kysymään asiantuntijoiden suosituksia. Otin ennakkoon kuvat kännykällä autotallin lattian nykymuodosta, jotta näkevät heti mistä on kyse. Ammattilaisilta sopiva maali löytyikin ja pari purkkia Teknoksen betonimaalia lähti mukaan. Vaikka itse liike on suhteellisen edullinen niin tuollaiset erikoismaalit ovat hieman arvokkaampia kuin perusmaalit, noin 60-70 € per kolmen litran purkki. No ei voi mitään, jos tähän hommaan alkaa niin pitää se tehdä kerralla kunnon maalilla.

IMG_0173

Rajasin seinät reilun parinkymmenen sentin korkeudelta maarainteipillä, jotta saan siistin seinän ja lattian rajan ja toisaalta tulee hieman kaukalomainen fiilis. Niin kuin monesti autohalleissa näkee. Lattiasta tuli kahden maalauskerran jälkeen ihan mukavan tasaisen harmaa. Tosin voi olla, että kolmas kerta olisi vielä tuonut hieman lisää pintaa ja siten kulutuskestänyyttä. No maalataan sitten parin vuoden päästä uudestaan jos siltä tuntuu. Tästä on hyvä jatkaa kalusteiden asennukseen ja elektroniikan asennukseen. 🙂

IMG_0177

3 kommenttia artikkeliin “Betonilattian maalaus”

  1. Moi, kun autotallin lattia on nyt ollut pari vuotta käytössä niin miten on kestänyt käyttöä? Oliko käytetty maali sitä kaksikomponenttimaalia?

    1. Moro. hyvin on kestänyt käyttöä tähän mennessä. Tuo ei muistaakseni ollut kaksikomponenttimaalia vaan ihan suoraan purkista.

  2. Terve, Sama projekti menossa ja maalia valitsen. Teknoksella on yksi 1k maali, mutta tuoteselosteessa n. 4vko:n kovettumisaika. Mikä kovettumisaika tuossa sinun käyttämässä maalissa on?
    2k maalilla kovettuminen n. viikko, mutta hintaa aika reippaasti enemmän kuin tuolla 1k:lla

Kommentoi ja anna palautetta!