Siirry suoraan sisältöön

Vesikourujen ja rännien uusiminen

Nyt kun talo on vaihtanut väriä punaisesta valkoiseksi niin nuo vanhat ruskeat rännit eli vesikourut härpäkkeineen ei enää oikein sovi värimaailmaan. Lisäksi niiden kaadot ei ole ihan kunnolla tehty sillä rankkasateella vesi tulvii toisessa päässä kovasti yli.

IMG_1050

Vaihdetaan siis vesikourut uusiin valkoisiin. Uudet kourut ja lisätarvikkeet tilasin Vesikourut.fi:ltä, jolta löytyi helppokäyttöinen ja selkeä verkkokauppa tuotteiden ostoon. Monesti tämänkaltaisissa hieman erikoisemmissa tarvikkeissa edes hintoja ei meinaa yritysten sivuilta löytää mutta Vesikouruilla yhteishinta oli kokoajan nähtävissä. Hieman joutui tosin itse pähkäilemään, että mitähän kaikkea ei itse hoksaa tilata mutta kun kerroin asiakaspalvelulle oman tarpeen niin kertoivat tuotteet jotka tarvitaan kokonaisuuteen. Eli:

Kantikas vesikouru 7 kpl 3metrin RR 20 Valkoinen 97,20 €
Alastulosarja kuppilähdöllä, kantikas 2.5m RR 20 Valkoinen 41,00 €
Vesikourun tukkopää 2 kpl kantikas RR 20 Valkoinen 5,50 €
Ulkopuolinen koukku kantikas vino RR 20 Valkoinen 26 kpl 75,40 €

IMG_1045

Yhteensä kaikki tarvittava teki 219,10 €. Ei mielestäni ollenkaan paha hinta ja luulin kyllä touhun olevan huomattavasti kalliimpaa. Säästöä tuli lisäksi siitä kun noudin itse tuotteet Vesikourut.fi:n Oulun varastolta ja kaikki mahtuivat farkkuun. Tosin toimituskulu 19 € ei kyllä hirmu kallis olisi ollut sekään.

IMG_1053

Maalaustalkoiden 1 osiossahan ei päästy maalaamaan räystäslautoja kourujen alta eikä yläpuolelta, joten maalaus tulee nyt samalla vietyä loppuun kun vanhat kourut saa irroitettua. Mutta sitä ennen piti irroittaa valokate. Se nyt ei iso homma ollut, sata ruuvia siellä täällä ja kaveri apuna nostamassa valokatteen alas.

IMG_1052

Vanha Kouru lähti suht nätisti paikoiltaan kun oli kaikki ruuvit kiinnikkeistä irrottanut. Yllätyksenä tuli kyllä se, että vanha kouru oli yhdestä osasta tehty, melkein 19 metriä pitkä. Mitenhän se on aikanaan paikan päälle kuskattu? 🙂

IMG_1055

Kourujen alta paljastuva laudoitus maalattiin kahteen kertaan. Onneksi oli apureita.

IMG_1056 IMG_1057

Lähdin ajatuksesta, että teen kouruihin hyvän kaadon, jotta vesi pääsee vauhdilla kulkemaan kohti syöksytorvea. Ensimmäisen kiinnityskoukun kiinnitin melko lähelle kattoa ja lähdin siitä laskeutumaan 80 sentin välein sopivassa kulmassa kohti talon toista päätyä. Hieman pelotti, että pysyykö kulma samana ja siten lasku tasaisena muta pysyihän se kun käytti siimaa apuvälineenä. Siiman kiinnitin ensimmäisen ja viimeisen koukun välille ja siitä aloin sittten siiman mukaisesti koukkuja kiinnittämään.

IMG_1061

Alastulon teko oli  aika helppo juttu kun laittoi kiinnikkeet samoihin kohtiin vanhojen kiinnikkeiden kanssa. Kouruun piti peltisaksilla tehdä sopivan kokoinen aukko kuppilähdölle ja laittaa se popniiteillä kiinni ja siitä sitten jatkaa alastuloputkilla. Jokaista alastuloputkea joiduin hieman lyhentämään peltisaksilla. Onkohan niihin tarkoituksella tehty vähän enemmän pituuutta jotta jokainen voi sitten omaan taloonsa sopivaan kokoon lyhentää? Helpompi lyhentää kuin pidentää 🙂

IMG_1063 IMG_1064 IMG_1065 IMG_1067

Kourut voi laittaa limittäin, joten niinhän aina jatkettaessa teinkin. Kymmenen senttiä edellistä kourua seuraavan sisälle ja kourut paikoilleen yksi kerrallaan. Lopuksi pieni poraus ja popniitillä kourut toisiinsa kiinni. Laitoin samalla hieman tiivistemassaa väliin varmuuden vuoksi.

IMG_1070 IMG_1069

Lopputulos on aikalailla erinäköinen tosin kuviin lopputulosta on vaikea saada kunnolla esille. Eikä hintakaan projektille ollut paha jos omaa ja kavereiden työtä ei lasketa, ja eihän niitä lasketa. Seuraavaksi pitäisi kehitellä vanhan valokatteen tilalle joku näyttävämpi ratkaisu… Niin ja punaiset ikkunapellit menee pian myös maalaukseen… Ja oho terassikin on purkautunut jossain välissä. Tuleekohan talvi kohta pihahommien haitaksi. 🙂

IMG_1071

Avainsanat:

Kommentoi ja anna palautetta!