Siirry suoraan sisältöön

Oleskeluhuoneiden (ja mielipiteiden) jakaja

Tässäpä esimerkki siitä minkälaisia mielenkiintoisia elementtejä vanhoissa taloissa saattaa olla. Asia, joka jakaa aika selkeästi oleskelutiloja, ja mielipiteitä. Kyseessä siis takkahuoneen ja olohuoneen välissä oleva aika retro kattoseinäke vai miksi sitä kutsuisi. Lisäksi varustettuna kellertävällä puujäljitelmä paljeovella. Kommentit ovat olleet seuraanvalaisia:

”Aivan ihana, tuo pitää kyllä säästää”

”Aivan kauhea, tuo pitää kyllä purkaa”

IMG_0059

🙂 Itse olen miettinyt, että jos menisi välimallilla ja vaihtaisi vain tuon rypyläpintaisen lasin vaikka harmaaseen suoraan lasiin. Lisäksi tuo paljeovi on lopulta aika käytännöllinen jos takkahuonetta käyttää vierashuoneena. Sen voisi kokeilla kevyesti maalata vaaleammaksi. Tosin haasteena on muovipinnoite ja palkeiden välit. Mitenhän lie onnistuu maalata. Toisaalta, jos maalaus ei onnistukaan niin sitten vaihtaa tilalle valkoisen vähän modernimman paljeoven tai muun vastaavan aukaistavan ratkaisun.

IMG_0057

Jollain tavalla tuota ulkonäköä pitäisi saada modernimmaksi mutta jättää kuitenkin jotain alkuperäistä vanhaan taloon. Toiminnallisesti nykyinenkin ratkaisu on kuitenkin hyvä. Mitä mieltä olette asiasta arvoisat blogin lukijat?

IMG_0060

14 kommenttia artikkeliin “Oleskeluhuoneiden (ja mielipiteiden) jakaja”

 1. lasien tilalle vaan kirkasta lasia ja sen päälle hiekkapuhalluskalvo tai ihan suoraan maitolasia. Tuon paljeoven koittasin maalata, soppelilla maalilla.

 2. näin täältä kuvasta katottuna minä ottasin vanhan kaihdinoven pois ja laittasin tilalle ikkunalliset pariovet. jos aukko on liian leveä parioville, niin kapea ikkuna toiseen laitaan tai molempiin. jos haluaa näkösuojaa niin maito- tai mattalasia tai jotain kaihdinta tai laskosverhoa. yläikkunat sitten säästäisin ja laittaisin samaa lasia niihinkin.

 3. Kuvan perusteella noissa ikkunoissa hienoa on minun mielestä just tuo lasi! Oisin siis sitä mieltä että joko hävität koko ikkunat tai säästät lasit tuollaisena. Ja jos säästät, niin ehkä raikkautta sitten toisi jos oven maalaisi valkoiseksi?

 4. rypyläpintainen lasi suoraan lasiin ja sitte tuon haitarioven tilalle liukuovet niin ei vie tilaa ollessaan auki.

 5. Tuota oviaulloa ei missään nimessä kannata ainakaan pienentää valitsi sitten minkälaiset ovet/oven tahansa. Jos uunia tahi takkaa meinaa hyödyntää talon lämmityksessä. ja noiden ikkunoiden tilalle ehdottaisin jonkinmoista säleikköa, jonka läpi uunin lämpö pääsee kulkemaan muihin tiloihin, jos ovet jostain syystä kiinni

 6. Hmm…! Lasit ylhäällä ois tietysti sitä jotain vanhaa. Mut minä ottaisin kokonaan pois ja valkea t siis muuhun sisustukseen sopiva väri tuohon vanhhaan, mut meillä kun on nuo ovet niin äänieristystä niissä ei ole ollenkaan. Pari ovet ylhäältä asti ois mun mielestä kyllä aika hienot!

 7. Pariovet ois kyllä kivat mutta ne ei oikein mahdu sitten aukeamaan tai aukeaa ikkunan päälle ja se ei oo hyvännäköinen 🙁

 8. tuo lasihan on mielettömän hieno! samanlailla retro kuin eteisen seinät. mutta tuo haitariovi, arrrgh. liukuovi ois käytännöllinen, mutta jos haluat säilyttää haitarioven, niin miksei valkoisena. erottuu ruskeena mun silmiin liikaa, varsinki ku ikkunakarmit on valkoiset 🙂

  1. Kiitos kommentistasi. joku liukuoviratkaisu voisi toimiakin, pariovia tuohon ei oikein voikaan laittaa kun eivät mahdu aukenemaan muuten kuin ikkunaa vasten ja se ei ole hyvä.

 9. Minulla on pähkäilyssä pienen vaatehuoneen (tai syvennyksen) viimeistely, eli siihen pitää saada jonkinlainen oviratkaisu. Haasteeksi muodostoo se, että talon viistokatto kulkee ihan oven toisessa yläkulmassa, johon olen suunnitellut liukuovea. Tämä artikkeli herätti myös mielenkiinnon tällaiseen rullaoviratkaisuun.

  Blogisi on muutenkin mukavaa luettavaa, sopivan miehekkäällä otteella. 🙂

  1. Kiitos kommentista. Tuommoinen paljeovi ei ehkä kaikista kaunein ratkaisu ole mutta jos tila ei mahdollista muutakaan niin mikäpä jottei.

 10. Täällä olisi yksi jota kiinnostaisi tuon paljeoven lopullinen kohtalo. Päädyitkö maalaamaan ja millainen lopputulos oli? Itse painiskelen samanlaisen oven kanssa ja kovasti tekisi mieli yrittää maalaamista. Netistäkään ei löydy kokemuksia asiasta, tämä postaus oli ainoa hakutulos…

Kommentoi ja anna palautetta!