Siirry suoraan sisältöön

Kylpyhuoneen vedeneristys

  • tehnyt

Kylpyhuoneen remontoinnissa yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on vedeneristäminen. Ideana on estää veden tunkeutuminen lattiarakenteisiin laatoituksen alla. Laatat tai oikeastaan sauma-aineethan eivät pidä periaatteessa vettä vaan se on se vedeneristys, joka toimii estävänä kalvona betonilattian ja laatan välillä. Käytimme projektissa Kiillon -vedeneristysjärjestelmää, jolloin vedeneristykselle tulee 10 vuoden takuu ammattiasentajan tehdessä työn ja raportoidessa työn Kiillolle.

IMG_0502

Eristimme ensin seinät, jolloin seinien laatoitus päästiin aloittamaan jo lattialämmitysvalun kuivuessa. Muuten olisi pitänyt odottaa muutama päivä valun kuivumista ennenkuin sen voi pinnoittaa. Cyproc-levyseinät ensin primeroitiin eli levitettiin tartunta-aine. Seinässä olleet ruuvien reiät siveltiin ensin vedeneristeellä, päälle laitettiin palaset eristyskangasta ja siihen päälle levitettiin taas vedeneristemassaa. Sitten vain sama massa koko seinälle.

IMG_0501

Katon höyrynsulkumuovin ja vedeneristeen väliin laitettiin höyrynsulkuteippiä, jolloin kattorakenteesta tulee pullo, joka ei vuoda kosteutta ylöspäin. Onneksi oltiin aiemmin jätetty höyrynsulkumuovia tarpeeksi alaslaskun alle.

IMG_0503

Lattian ja seinän rajat eristettiin myös kankaalla, niin sanotulla nurkkavahvikenauhalla. Viemäröintien ja lattiakaivon läpivienneissä käytettiin tarkoitukseen erikseen suunniteltua läpivientikappaletta, jonka keskellä oleva reikä on valmiiksi sopivan kokoinen ja siten läpiviennistä tulee parhaalla mahdollisella tavalla vedenpitävä. Voisi sen toki itsekin kankaasta leikata, kunhan pitää huolen, että reikä on sopivan kokoinen ja muotoinen viemärille.
IMG_0504

Kommentoi ja anna palautetta!