Siirry suoraan sisältöön

Turkkilaiset mausteet

  • tehnyt

Mausteet ovat ruuanlaiton a ja o. Vaikkakin kaverini pärjää kahdella mausteella: jauhelihamaustetta jauhelihaan ja ranskanperunamaustetta ranskiksille. Ihan näin helpolla meillä ei päästä.

Meillä on tapana ostaa ulkomaan reissuilta aina sen verran mausteita, että niillä pärjää. Vaimon mukaan pärjäisi vähemmälläkin määrällä, kun ulkomailla käydään kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Mutta olen luonteeltani sellainen, että ”kun halvalla saa niin pakko ostaa”. Ja mausteet ovat yleensä aika halpoja ulkomailla.

IMG_0679

Turkin matkalta tuli ostettua muutamalla eurolla iso kasa hyviä, vakuumipakattuja mausteita, joita sitten pikkuhiljaa otettu käyttöön. Onneksi mausteissa luki aina mausteen nimi, jottei ihan pelkällä makutuntumalla pidä niitä käyttää.

IMG_0681

Meillä oli jäänyt jossain vaiheessa yli tuollaisia Ikean ihan käteviä mausteputkiloita, joihin sitten liimasin mausteiden päällä olleen tarran kertomaan myös jatkossa mikä mauste on kyseessä. Ihan kivasti antaa myös ilmettä yleensä niin tylsälle maustelaatikolle. Ja on muuten pysynyt yhtä siistinä kuin kuvassa vaikka kuvan otosta onkin jo kuukausia aikaa.

IMG_0682

 

 

 

Kommentoi ja anna palautetta!