Siirry suoraan sisältöön

Eteisen mainosseinä 60-luvulta

Näin vastaavan toteutuksen sanomalehtijutuilla toteutettuna työkaverini ihastuttavassa rintamamiestalossa ja päätin ajatuksen pölliä suoraan. Etsin ja löysin anoppilasta vanhoja Kuluttaja- Apu- ja Pirkka-lehtiä 1960-luvulta.

IMG_0045

Suurin osa oli vuodelta -62 mutta oli mukana myös yksi vuoden -59 Apu-lehti, jonka päätin säästää. Mutta muut lehdet tuhosin eli leikkasin niistä parhaat mainokset irti. Ovathan nuo vanhat mainokset aika erilaisia ja hauskempia kuin nykypäivänä.

IMG_0046

IMG_0047

Leikkasin siis mainokset lehdistä irti ja siinä vaiheessa tiesin, että haasteena tulee olemaan niiden sommittelu seinälle hallitusti mahdollisimman vähän aukkoja jättäen. Mutta ei siinä auttanut muu kuin lätkiä mainokset seinälle ja liimata ne tapettiliisterillä paikoilleen. Isoja ja pieniä aukkoja jäi paljon. Jätin (laiskuuttani) vanhan lasikuitutapetin taustalle.  Seuraavan illan, ja itseasiassa koko projektin isoin homma oli löytää paikkaavat mainokset näihin koloihin. Hermo meinasi mennä mutta lopulta joka paikkaan löytyi sopivan kokoinen mainos.

IMG_0049

Ennen Tikkurilan Kiva -kalustelakalla tehtyä valkolakkausta seinä näytti läheltä katsottuna jo aika kivalta, tosin vähän levottomalta. Hieman jännitti vieläkin,että mitähän tästä tulee. Oli myös pakko myös piilottaa mukaan jotain nykypäivästä poimittua. Huomaatko mikä alapuolella olevassa kuvassa on poikkeavaa?

IMG_0050

Valkolakkauksen jälkeen seinä rauhoittui aikalailla ja tuli jollain tavalla yhtenäiseksi. Tällä kertaa laitoin melkein kaikki kattolistat ja jalkalistat HETI valkolakkauksen jälkeen, jotta ei projekti jää roikkumaan ja aiheuta hellasäröä. Iskusta aiemmin löydetty postinpitoteline sopi kyllä seinän kanssa erittäin hyvin.

IMG_0037

Kokonaisuutena projekti vei yllättävän vähän aikaa, noin 7 tuntia aloituksesta viimeistelyyn. Luulin, että operaatio olisi ollut pidempi mutta näin ei tällä kertaa ollut. Ja tulihan siitä aikamoinen katseenvangitsija kun eteiseen ulko-ovesta saapuu. Tosin eteisen peiliovikaapisto on vielä kesken mutta kokonaisuudesta sitten kuvia kun koko eteinen on valmis.

IMG_0051

 

12 kommenttia artikkeliin “Eteisen mainosseinä 60-luvulta”

    1. Älä suunnittele vaan ala tekemään! 🙂 Tosin on teillä vissiin siellä muutakin tekemistä ollut lähiaikoina. Itse en kyllä ollut 4 päivää sitten vielä muuta kuin unelmoinut tuon tekemisestä ja yhtäkkiä se olikin valmis 🙂

    1. Se on tuo alkoholipolitiikka ollut vielä 60-luvulla vähän niin ja näin. Kyllä siellä tosin oli Marlin viinimainos yhdessä lehdessä mutta se oli ainoa alkoholiin viittaava. Tupakkaa sen sijaan mainostettiin joka lehdessä useammankin mainoksen voimin.

Kommentoi ja anna palautetta!