Siirry suoraan sisältöön

Eteisen penkki – Design KH

DesignKH_logo_flatEteinen kaipasi pientä istuinta kun pitää vaimoa aina johonkin lähtiessä odottaa. Ja myös pikkuväki malttaisi paremmin odotella kun voi istua. Muutenkin olen sitä mieltä, että eteisessä pitäisi aina olla pieni laskutila, johon voi esimerkiksi työlaukun töistä tullessaan väliaikaisesti laskea. (Väliaikaisesti tarkoittaa käytännössä usein seuraavan aamun töihinlähtöä.)

Autotallista löytyikin sattumoisin sopivan kokoinen vanhan keittiön purkamisesta jäänyt pystykaappi. Vetäisin siihen vielä valkolakkakerroksen tuomaan melamiinilevyyn hieman puun tuntua ja ulkonäköä. Tuntui kuitenkin ”hieman” matalalta 30-senttinä kun eihän siihen mitään jalkoja ollut jemmassa…

IMG_0056

Kävin mutkan välikatolla, jonne talon vanha omistaja on jättänyt kaikennäköistä rakennustarviketta. Sieltä löytyikin sopivan kokoinen 10 cm x 10 cm paksu metrin pätkä oletettavasti terassin valokatteen tukipuuta. Sahasin sirkkelillä 30 cm paloiksi ja siitäpä ne jalat sitten tulivatkin. Valkolakkasin jalat, jotta sopivat tuohon rungon kaveriksi. Pari random tyynyä päälle niin siinäpä oli alle  tunnissa tehty eteisen penkki ja hintakin oli kohtalainen eli käytännössä 0 €.

IMG_0054

Eihän tuo nyt mikään maailman kaunein huonekalu ole mutta sopii kuitenkin kivasti tuon eteisen mainosseinän kanssa, ainakin toistaiseksi. Vaimo aikoi vielä tehdä siihen oikean patjan kunhan tarvikkeet saa jostain edullisesti hankittua.

IMG_0055

Tarinan opetus: Kaikkea ei aina todellakaan tarvitse lähteä Vepsäläiseltä ostamaan vaan vanhaa ylijäämärakennustarviketta tulisi hyödyntää mahdollisimman pitkälle. Moni olisi varmaan tuon rungonkin jo aikanaan kaatopaikalle vienyt mutta vain mielikuvitus on rajana siinä miten ylijäämätarvikkeita voi jatkokäyttää. Vaatiihan se aina vähän vaivannäköä mutta se tässä remontoinnissa ja sisustamisessa mukavaa onkin kun saa itse tehdä eikä aina mennä helpoimman (ja kalleimman) kautta. Itse kun tekee saa sitä mitä tulee, vai miten se meni? )

7 kommenttia artikkeliin “Eteisen penkki – Design KH”

 1. Mainosseinää ja uutta eteisen penkkiä pukkaa, mutta mitenkäs se edellinen isompi projekti jaksaa? 😀 Siis työhuoneen oven purku, kahden seinän kaataminen, uusien seinien rakentaminen tilalle (oven paikkaa samalla siirtäen) ja eteisen uuden peilikaapiston asennus?

  Hellasärö voi lisääntyä jos eteinen on viikkokausia sekaisin ja seinät puuttuu, koska isäntä vaan askartelee saksi-liimaa-leikkaa projektien kimpussa. 😛

  1. Kiitos kommentistasi, melkein jo ajattelin, että vaimoko se siellä trollaa kun kuulosti niin tutulta äänensävyltä. 🙂 Projekti etenee itse asiassa kuitenkin hyvin: http://www.kodinhenke.fi/wp-content/uploads/2013/03/IMG_0069.jpg

   Ovi purettu, kaksi seinää kaadettu ja kaksi uutta seinää rakennettu, uusi oviaukko tehty, uusi kaapisto asennettu, peilit puuttuu. Jonkun verran nämä remonttihommat ottaa aikaa ja varsinkin siitä syystä kun samalla pitää asua remonttia. Helpompi ja nopeampihan se olisi jos ei jatkuvasti pitäisi varoa jaloissa juoksevaa 2-vuotista ja jos ei heti sahauksen jälkeen pitäisi aina imuroida jälkiänsä.

   Mutta kohta eteisen puoli on valmis ja pääsee kunnolla uuden oviaukon ja siitä aukeavan musiikkihuoneen kimppuun. Artikkeleita luvassa pian, tosin vaimon määräyksestä ensi viikonloppuna maalataan lastenhuone (maalibudjetti vielä vajaa, klikatkaahan sivuston mainoksia) ja takkahuoneen laatat (http://www.kodinhenke.fi/takkahuoneen-laattojen-maalaus/). Eli toiset hommat seisovat sillä välin pakostakin.

 2. Paluuviite: KodinHenke | Tyyliniekka.fi

Kommentoi ja anna palautetta!