Siirry suoraan sisältöön

Uusi Ikea -keittiö

Nyt se on vihdoin (melkein) valmis! Enää puuttuvat listat katosta mutta tehdään listahommat sitten kerralla. Puuttuu niitä nykyään nimittäin jo kolmesta muustakin huoneesta. 🙂

kh6

Projekti oli monivaiheinen ja kesti noin 5 viikkoa purkamisesta tähän pisteeseen. Ei se lopulta paha ole, kun päivätöissä kuitenkin käy. Mutta hellasäröä kyllä tuli vaikkakin hella oli käytössä koko remontin ajan. 🙂 Itseasiassa keittiön toinen puoli, niin kutsuttu apukeittiö on vielä osin tekemättä mutta siitä artikkelia luvassa myöhemmin.

Antiikkilaastin levittäminen oli yksi haasteellisimmista remontin työvaiheista. Jos nyt uudestaan remontin tekisin niin tasoittaisin antiikkilaastia varten paremmin taustaseinän sillä nyt sitä meni turhan paljon myös epätasaisuuksien paikkaamiseen. Lisäksi antiikkilaastin harjaaminen tapettiharjalla oli ”mielenkiintoista” puuhaa. Vinkki: Kastele harjaa runsaasti aika ajoin.

Projektin vaiheet pähkinänkuoressa vanhan keittiön purkamisen jälkeen:

  1. Seinän tasoitus ja antiikkilaastin levitys. Maalaaminen Luja -kosteantilan maalilla
  2. Kotelon rakentaminen Gorenje -liesituulettimen kiinnitystä ja Ikea ledvaloja varten
  3. Ikea -pöytäkaapit paikalleen
  4. Ikea Prägel -tasot paikalleen. Huomaa miten pöytätasolla on koteloitu integroitu Gorenje  -astianpesukone ja Samsung side-by-side -jääkaappi. Kun koneiden katotkin otetaan huomioon on laskutilaa ruhtinaalliset 8 metriä!
  5. Ikean allas ja hana paikoilleen. Samalla vesijohdon vetäminen jääpalakoneelle.
  6. Gorenje -kodinkoneiden ja Samsung side-by-side -jääkaapin asennus
  7. Ikea Applåd -ovien ja Rationell -mekanismien asennus.
  8. Ikea Tyda -vetimien asennus
  9. Viimeisenä ledvalojen ja Gorenje -liesituulettimen asennus

Näköjään 9 vaihetta sain aikaiseksi mutta kyllähän niitä todellisuudessa oli paljon enemmän ja työvaiheet menevät välillä kovasti ristiin. Mutta se keittiön remontoinnissa onkin niin mukavaa kun voi välillä tehdä niitä ikävämpiä hommia ja välillä taas niitä missä näkee heti oman käden jäljen.

KodinHenke_approved_smallIkea -keittiöön ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Ulkonäöllisesti sopii meidän kotiin täydellisesti ja Ikean keittiömekanismit ovat edelleen laadukkaita. Lisäksi kodinkoneiden sijoittelu onnistui hyvin, tosin jääkaapin ovi saisi aueta toiseen suuntaan mutta sitä ei tuollaisessa Side-by-side-mallissa ole mahdollista muuttaa. Joten sen kanssa on siis vain elettävä. Kirjoitan pian artikkelia parhaista toiminnoista mutta jo tässä vaiheessa voi sanoa että Ikea keittiö saa KodinHenke Approved -leiman. Kyselkää kokemuksia tarkemmin kommenteissa, vastaan mielelläni.

 

Klikkaa kuvia saadaksesi ne selattaviksi boxiin.

ikea_keittiö_2

ikea_keittiö_4

3 kommenttia artikkeliin “Uusi Ikea -keittiö”

Kommentoi ja anna palautetta!