Siirry suoraan sisältöön

Saunan ikkunan vaihto

Saunaremontin yhteydessä piti tämäkin tehdä. Vanha ikkuna ei millään tulisi sopimaan uuteen saunaan ja lisäksi siitä veti aika paljon. Oli siis jo aika huonossa kunnossa. Ikkuna taisi olla alkuperäinen ja ainoa ikkuna, jota tässä talossa ei ollut vielä vaihdettu.

IMG_0596

Karmien ruuveihin ei päässyt käsiksi niin että olisi voinut porakoneella ne irroittaa. Ikkuna lähti kuitenkin nätisti irti kun sahasi sivuista karmien ruuvit poikki ja leikkasi puukolla uretaanit halki. Sen jälkeen kaiken vanhan moskan poisrappaaminen ennen uuden ikkunan asennusta.

IMG_0595 IMG_0600

Ikkunaa asennettaessa ikkunan alle laitettiin ensin pienet kiilat, joilla ikkuna saatiin oikeaan korkeuteen. Eipä siinä sitten muuta kuin karmit karmiruuveilla kiinni ja uretaania väliin.

IMG_0601

Uretaanihan on ”laajeneva saumavaahto” ja tämä asia tuli kyllä huomattua. Nimittäin kun uretaania laitoin niin pursutin sitä joka paikkaan samaan tasoon ikkunan karmien kanssa. Mutta seuraaavana päivänä kun menin katsomaan ikkunaa, oli vaahto laajentunut todella paljon ja pursuili joka puolelta yli. Ylimäärät oli toki helppo puukolla leikata irti ja tulipahan ainakin tiivis kun vaahto on laajentuessaan täyttänyt joka kolon.

IMG_0602

Uusi ikkuna on tällainen ylhäältä hieman aukeava tuuletusikkuna kokoa noin 60X90. Tuo saunaan mukavasti lisää valoa ja myös ulkonäköä. Tässäkin lopputuloksen näkee toki vasta kun on sauna valmis.

IMG_0603

 

2 kommenttia artikkeliin “Saunan ikkunan vaihto”

  1. Paluuviite: sauna ikkuna | oviikkuna

  2. Paluuviite: ikkuna saunaan | oviikkuna

Kommentoi ja anna palautetta!