Siirry suoraan sisältöön

Sopimussoppa

  • tehnyt

Ensimmäistä kertaa omakotitaloon muuttaessa on ihmeissään. Vaikka kuvitteli tietävänsä kaikki sopimusasiat niin silti sovittavien asioiden määrä yllätti.

Jo kaupantekovaiheessa piti käydä muutamaan kertaan maanmittauslaitoksella lainhuudatuksien vuoksi. Ja ennen muuttoa piti olla voimassaoleva sähkösopimus, kaukolämpösopimus, vesisopimus, jätehuoltosopimus, internetsopimus ja ehkä haasteellisin eli sopimus vaimon kanssa remonteista ja niiden aikatauluista 🙂

Nyt muutaman kuukauden asuneena kaipaa yhdenlaista palvelua, jota ei tietääkseni ole: Yksi palvelu johon kaikki sopimukset voitaisiin tallentaa ja jopa niin että palvelu koostaisi kaikkien palveluiden laskutuksen yhteen paikkaan. Tämä toisi läpinäkyvyyttä ja parempaa seurantaa omakotitalon kulujen tarkasteluun ja pidemmällä aikavälillä mahdollistaisi energiankulutuksen optimointia. Tosin täällä pohjoisessa kaukolämpö on erittäin edullista, IMG_0005joten talon lämmityskuluissa ei liene paljoa säätöä mahdollista tehdä. Keskimäärin noin 70 € kuukaudessa on lämmityskulut olleet seurannan mukaan kolmen vuoden ajalta. Ei paha?

Tosin tuo lämmönvaihdin on kyllä hirvittävä kötöstys kymmenine putkineen ja pikkulaitteineen. Eikö tuota voisi nykypäivänä tehdä pienemmällä määrällä putkia, johtoja ja erillisiä säätimiä?

 

Kommentoi ja anna palautetta!