Siirry suoraan sisältöön

Muumitalon rakentaminen – Osa 5: Katto

  • tehnyt

Katon laittaminen olikin sitten yhdenlainen operaatio. Kattoelementithän olivat nekin jo valmiiksi tehtynä mutta muuten välineet loppuivat hieman kesken. Tuommoinen muumitalohan on aika korkea ja eihän meillä niin korkeita pukkeja valmiina ollut. Joten ei auttanut kuin tehdä korkea pukki. Voipahan sitä käyttää tulevissa maalaushommissakin, joten sinänsä hyvä olla valmiina. Toinen haaste oli keskisalko jota vasten kattoelementit nostettaisiin asennusvaiheessa. Sekin piti laudankappaleista tehdä ja aika moneen kertaan lyhentää, jotta salon päähän tehty ympyrä saatiin oikealle korkeudelle. Tätä ympyrää vasten oli sitten tarkoitus nostaa elementit ennen niiden lopullista pudottamista toisiaan vasten.

IMG_0396

2 miestä ulkopuolelle nostamaan kattoelementtiä ja kaksi ottamaan sisälle vastaan. Kun elementti oli ulkopuolelta oikealla kohdalla niin yhdellä ruuvilla keskeltä kiinni seinäelementtiin ja yläpäästä nojaamaan keskiympyrää vasten. Näin ensin joka toinen kattoelementti paikalleen ja lopuksi vielä puuttuvat välit. Elementtien lopullisen paikan ja suunnan varmistus ja varovainen pudotus toisiaan vasten. Hyvin oli elementit tehty kun jokainen paikkansa löysi eikä koloja jäänyt.

IMG_0394

Tämän jälkeen elementtien väleihin piti leikata sopivan kokoiset huopapalat ja tilkitä välit. Puukkosahalla kuvioidut räystäslaudat vielä paikoilleen ja näin katto olikin jo valmis.

IMG_0391

 

Muut artkkelit aiheesta:

Kommentoi ja anna palautetta!