Siirry suoraan sisältöön

Muumitalon rakentaminen – Osa 2: Pohjustus

Pohjustus on yksi tärkeimmistä projektin osa-alueista, sillä pienikin heitto mitoissa kertautuu valmiissa rakennelmassa. Sekään ei toki ole kivaa jos muumitalosta tulee kalteva torni maan routiessa talvella, joten pohjustus pitää tehdä huolella. Niinpä teimmekin pohjustuksen hyvin, toivottavasti riittävän hyvin. Mittasimme ensin muumitalon tarvitseman alan ja poistimme maata noin 20 senttimetrin syvyydeltä koko alalta. Siinä vaiheessa vastaan tulikin jo hiekkamaa, joten routivaa maata ei pohjustuksen alle jäänyt.

IMG_0414

Seuraavana sepeli. Paljon mietittiin, että miten tontille saadaan kuutio-2 sepeliä ja ensin ajateltiin, että sitä hakisi peräkärryllä. Mutta kun tarkemmin laskeskeli niin kuutio sepeliä painaa 1500 kiloa, joten tarvittaisiin aika monta normikärryllistä tai sitten tosi iso kärry ja tehokas vetoauto. Helpompi eikä edes niin kallis ratkaisu oli tilata 2 kuutiota sepeliä Destialta suoraan pihalle. Destian kuski olikin aika taitava: Pakitti kuorma-auton pienelle pihalle suoraan oikeaan paikkaan kolmen kasvin väliin ja kippasi sepelit suoraan tehtyyn kaivaukseen. Eikä edes kasvit häiriintyneet operaatiosta lainkaan.

IMG_0412IMG_0411IMG_0407
Kun sepeli oli saatu tasoitettua (ja ylijäämä kuskattua tulevan kesäkeittiön pohjustukseksi) niin oli aika laittaa harkot paikoilleen. Harkoille kaivettiin ensin sepeliin hieman sopivaa paikkaan minkä jälkeen ne hierrettiin kohdalleen ja mitattiin moneen kertaan pitkän alumiininohjarin ja vatupassin avulla. Valitettavasti hässäkässä jäi kuva ottamatta kun harkot olivat paikoillaan. 🙁 Mutta näin oli kuitenkin pohjustus valmis ja aika alkaa alaohjainpuita ja lattiaa tekemään.

 

Muut artkkelit aiheesta:

2 kommenttia artikkeliin “Muumitalon rakentaminen – Osa 2: Pohjustus”

Kommentoi ja anna palautetta!