Siirry suoraan sisältöön

Muumitalon rakentaminen – Osa 4: Seinät

  • tehnyt

Pappa oli tehnyt seinäelementit valmiiksi jo Kalajoella. Uskomatonta mutta totta: Muumitalon kaikki elementit, mukaan lukien katto, mahtuivat pakettiautoon. 🙂

IMG_0402

Seinäelementtien paikoilleen laittaminen ei ollut oikeastaan kovin iso operaatio. Seinä kerrallaan kohdalleen ja isoilla ruuveille kiinni alaohjainpuihin. Aina yhden seinän noston jälkeen se ruuvattiin kiinni myös viereiseen seinään mutta vain alalaidasta. Lopullinen kohdentaminen ja kiinnitys ylälaidasta pitää tehdä vasta kun kaikki seinät ovat paikallaan. Muutoin saattaa yläosasta tulla epäsymmetrinen ja vaikeuttaa sitten katon laittamista.

IMG_0400 IMG_0399

Seinäelementeissä ei tässä vaiheessa ollut vielä ikkunoita paikoillaan mutta ne oli näppärä laittaa kun lasilevyt oli valmiiksi leikattu sopivan kokoisiksi. Lasitussilikoni ikkunapuitteeseen ja ikkuna paikoilleen. Sisäpuolelle naulattiin vielä pieni karmi pitämään ikkuna varmasti paikallaan.

IMG_0423

Ikkunoihin tehtiin vielä kevyet hatut tuomaan hieman sateensuojaa ja ulkonäköä ikkunalle. Lisäksi ikkunoihin tehdään vielä myöhemmin ristikot. Ikkunat pitänee maalata ainakin ulkopuolelta vielä kertaalleen kun niissä on vasta aika kevyt valkoinen pohjamaali.

IMG_0422

 

Muut artkkelit aiheesta:

Kommentoi ja anna palautetta!