Tämmöisiä kesäkurpitsamöllejä saa aina syksyisin anoppilasta. Kuvan keltainen kasvis on siis se anoppilasta saatu mölli. Kokki nyt on muuten vain möllimäinen.
Ongelmana on se, että mitä näistä tekee kun ovat sen verran kookkaita ja näitä on yleensä muutama. Mutta testasimpa aika simppelin keiton tekoa. Aineksina:
Iiiiso kesäkurpitsa
Aurajuusto
Purkki kermaa
Pari lihalientä
Mausteita
Kesäkurpitsa lohkoiksi ja kattilaan muhimaan pariksi kymmeneksi minuutiksi, jotta pehmenee. Sauvasekoittimella tasaiseksi hötöksi ja kerma sekä puolet aurajuustosta mukaan. Kiehautus ja tarjolle. Päälle vielä hieman aurajuustomurua. Nautitaan ruisleivän ja maidon kerä. Hyvää ja edullista kausiruokaa parhaimmillaan.