Siirry suoraan sisältöön

Tekijöitä haussa!

  • tehnyt

Tällä sivustolla tullaan seuraamaan suhteellisen mittavaa rakennusprojektia Kiimingissä seuraavan parin vuoden ajan. Ja toki sen jälkeen pihojen laittaminen sekä rantasaunan peruskorjaus, kun päärakennus on saatu suhteellisen valmiiksi. Tämä blogi tulee esittelemään tekijöitä ja toimimaan tekijöiden referenssinä.

Lyhyesti talosta: Harkko- tai betonielementtirakenteinen kellari pohjana. Pääkerros noin 200 kerrosalaneliöinen joko harkko tai betonirunkoinen tai puurunkoinen harmaalla laudalla verhoiltu ja pulpettikatolla varustettu.  Sivulla yhden auton autokatos, joka on rakennettu lähes kiinni tontin länsilaitaan. Rakennusala mahdollistaa kiinni rakentamisen eikä viiden metrin väliä tarvitse jättää puistoalueeseen.

Autokatoksen edustan kivetykseltä jatkuu puinen terassi talon ohi länsipäätyyn muodostaen aidatun aurinkoterassin.

Pääkerros muodostuu makuuhuoneista, vaatehuoneista, kylpyhuoneista sekä noin 13 metriä leveästä tilasta, jossa korotettu katto ja 2,5 metriä korkeat ikkunat luovat näyttävän ja toiminnallisen tilan arkeen ja juhlaan. Molemminpuolisilla lasiluukuilla varustettu takka jakaa tilan olohuoneeseen ja ruokailutilaan, johon yhdistyy saarekkeellinen keittiö.1

The View Deckille avautuu liukuovet ruokailutilan kohdalta. Katettu View Deck muodostaa katoksen alakerran kivetetylle alueelle. Alakertaan johtavien portaiden yläpuolella on iso ikkuna, jonka tarkoitus on maksimoida auringonvalon pääsy lännestä keittiöön, eteiseen ja olohuoneeseen. Portaiden kaide on myös lasia, jolloin se ei peitä valoa. Näin pääkerroksen Sunset Boulevardiksi ristityn käytävän kautta aurinko paistaa koko talon läpi päivästä myöhään iltaan. Sunset Boulevardin varrella makuuhuoneet, työhuone ja ovi kylpyhuoneeseen sekä vaatehuoneeseen.

Kellarissa niin kutsuttu mediahuone muodostaa talolle uniikin monikäyttötilan, josta löytyy niin baaritiski kuin elokuvateatterikin. Ala-aula toimii sekä kirjastohuoneena, että pukuhuoneena tarpeen mukaan, liukuovilla tilat voi jakaa kahtia. Kodinhoitohuone erillään mahdollisimman lähellä ulko-ovea. Kylpyhuone, sauna ja wc yhdistyvät mediahuoneeseen liukuovilla, jolloin syntyy yhteistä luxustilaa. Kellarissa lisäksi tekninen tila/varasto ja yhden auton lämmin talli vesipisteellä varustettuna. 

Huh. Eli tekijöitä tarvitaan. Ensin alkuun pääsuunnittelija ja arkkitehti. Lisäksi pikkuhiljaa pitää alkaa myös hakemaan muut suunnittelijat, seinäelementtien tekijä, LVI-puolen osaajat sekä pohjatöiden tekijät sekä näillä näkymin harkkokellarin tekijä. Luonnollisesti kevään ja kesän 2017 aikana projektiin pitää valita kaikki ulkopuoliset osaajat. Toki itse on tarkoitus tehdä kaikki työt mitkä pystyy mutta nykymääräyksien ja vastuiden vuoksi aika paljon pitää jättää ammattilaisille.

 

Onko sinulla tuttavapiirissä Oulun alueella sopiva henkilö/yritys, jota voit varauksetta suositella tähän projektiin? Ollaan periaatteessa mukavia ja joustavia ihmisiä mutta sen vastapainoksi myös vaaditaan tarkkuutta ja modernia näkemystä. Ilmianna tämä artikkeli ja käske ottamaan yhteyttä henke@kodinhenke.fi. Sopimukseen johtavasta vinkistä luvassa koppa kaljaa (tai siideriä) sekä kutsu tupareihin arviolta syksyllä 2018.

ps. Kiitos Design-Talolle kuvien sisustuselementtien käyttöluvasta. 🙂

Kommentoi ja anna palautetta!