Siirry suoraan sisältöön

Nilfiskin painepesuri autonpesun apuvälineenä

En tiedä voidaanko tässä tosin puhua enää pelkästään apuvälineestä, tämä uusi Nilfiskin painepesurihan tekee melkein kaiken työn itse. Jo pelkkä ensipesu näyttää tekevän auton pinnasta puhtaan kun paine on riittävä huuhtomaan lian pois. Mutta se on tosin silmänlumetta, kun auto on vielä markä. Kuivuessaan pinnassa näkee taas harmaan kerroksen.

IMG_0232

Mutta seuraavaksi onkin hyvä levittää pesuaine auton pintaan. Melkoisen kätevää kun pesuaineen saa liitettyä pullossa painepesurin letkuun kiinni. Näin painepesuri levittää pesuaineen auton päälle.

IMG_0233

Käytän auton pesussa Taxi Cleaner -pesuainetta, joka jätetään aktivoitumaan auton päälle noin kymmenneksi minuutiksi liottamaan likaa pois. Sitten tehokas huuhtelu harjaten alhaalta ylöspäin ja pesuaine vie lian mennessään. Pesurin harjassa on myös kätevä ikkunalasta, jolla saa ikkunat viimeisteltyä eikä siten jää juurikaan valumajälkiä.

IMG_0234

Säämiskällä kuivaus ja auto on taas edustuskunnossa!

8 kommenttia artikkeliin “Nilfiskin painepesuri autonpesun apuvälineenä”

 1. Tuo on alhaalta ylöspäin ehotus on Henke täysin järjen vastainen. Auto pestään AINA ylhäältä alaspäin, aina aloittaen katosta!

 2. http://www.autowiki.fi/index.php/Auton_pesu
  ”Katosta alaspäin siksi, että yleensä alhaalla ovissa ja helmoissa on pahin lika, josta se saattaa nousta ylemmäs ja tehdä rumat jäljet ylempään maalipintaan, jos autoa pestään alhaalta ylös.”

  http://www.vrsclub.fi/vrsforum/index.php?action=printpage;topic=100.0
  ”2. Autohan pestään ylhäältä alas.”

  http://www.wikihow.com/Wash-a-Car-by-Hand
  ”Wash the car section by section, starting at the top.”

  Tuossa nyt alkajaisiksi muutama esimerkki auton pesemisesta. Pesujärjestyksen ollessa ylhäältä alas.
  Tämän nyt vain siksi, että kun tuo on auton pesemisen ensimmäisiä sääntöjä ja opetetaan esim. ammattioppilaitoksissa autopuolellakin tämän mukaisesti.

  1. Kiitos kommenteista. Tässä varmaan on kahta koulukuntaa olemassa niin kuin monessa muussakin asiassa. Tuon pesuaineen ohje sanoo itse asiassa niin että ”kun pesuaine on vaikuttanut 1-5 minuuttia niin painepesurilla huuhdellaan alhaalta ylöspäin”. Ohje ei siis kehota harjaamaan ollenkaan vaan ainoastaan huuhtomaan alhaalta ylöspäin.

 3. Ylhäältä alaspäin pestään autot ihan käytännön syistä. Jos pestään alhaalta ylöspäin niin kaikki skeida valuu jo pestyn pellin päälle. Ylhäältä kun alottaa niin sinne ei ainakaan valu uutta likaa koko ajan.

  1. Kiitos kommentista. Luulen, että tässä tapauksessa tuo pesuaine määrittelee pesutavan. Ainakin jos asiaa mietitään hieman niin olisiko niin että jos ylhäältä pestäessä alaspäin valuva vesi vain irrottaa pesuaineen lian päältä. Kun taas alhaalta ylöspäin paineella ruiskutettaessa pesuaine ei pääse valumaan ennen veden tuloa paineella ja siten irrottaa pesuaineen ja lian pois. Hankala siis selittää mutta näin se pesuaineen ohje tosiaan sanoo että alhaalta ylöspäin.

   1. Jokseenkin näin. Tosin Finikor ehdottaa, että esipesussa (vesi+pesuaine) huuhdellaan alhaalta ylöspäin painepesurilla .Varsinaisessa pesussa (vesi+pesuaine+sieni/harja) pestään ylhäältä alas. Ja lopuksi huuhdellaan pesurilla ylhäätä alaspäin (eli mekaaninen käsityö irroittaa sitkeän lian niin hennoksi, että perushuuhtelu riittää).

    Luulen, että tuo ”alhaalta ylöspäin” on muinoin käytännön kokemuksen opettama kikka, kun huomattiin että esipesussa ”ylhäältä alaspäin” auto jäi silmin nähden kovin likaiseksi, eikä sitä alettu hinkkaamaan sienellä naarmujen toivossa. Sitten pestiin auto niin monta kertaa ylhäältä alas, että sitä uskalsi sienellä viuhtoa. Tämä ei tietenkään ole/ollut taloudellisesti edullista.

    Kummallista ettei edes vuonna 2013 löydy miltään tunneltulta alan valmistajalta (esim. korrek,turtle wax yms.) ”kunnollisia” ohjeita pesemiseen, vaan mainostetaan/myydään noin viittä eri ainetta eri vaiheissa ”ja pitäs lähtee”-meiningillä. Tämä Finikor oli ainoa mitä löysin googlettamalla muutaman sivun selailulla.

    http://www.finikor.fi/finikor-palvelut/maalipinnan-kaesittely/autonpesu.html

Kommentoi ja anna palautetta!