Siirry suoraan sisältöön

Oops!… I Did It Again

Siinä elokuun 1. päivä, Qstockin jälkeisessä pikkurapeloissa selailin huvikseni taas tontteja Etuovessa. Vastaan tuli tontti, jonka olin ennenkin huomannut mutta jostain syystä sivuuttanut. Ehkä sopivan summan alle juuri laskenut hinta herätti nyt mielenkiinnon. Kuva tontille päin tieltä ei juuri paljasta tulevasta mitään.

20160912_184231

Näytin myynti-ilmoitusta vaimolle ja vaimo sanoi, että ihan kivan näköinen ja voishan tuota käydä katsomassa. Päivällä sähköpostia välittäjälle, illalla välittäjän kanssa muutama sähköpostinvaihto ja näyttö sovittuna seuraavalle päivälle. Tinkaukset hinnasta näytön yhteydessä välittäjän soittaessa omistajalle. 3 tuntia näytöstä oli verkkopankissa lainalupaus ja kaupat sovittu suullisesti välittäjän kanssa. Huh!

20160825_192509

Mitäpä sitä sitten tuli ostettua kun nimet papereihin parin viikon jälkeen sitten saatiin. Pilkotaanpa hieman. Tontilla makaa purkukuntoinen mökki 60-luvulta, rantasauna, hirsinen nukkuma-aitta sekä työmaakopista tai jostain vastaavasta rakennettu nukkumamökki vesivessalla. Vesi tulee pumpulla joesta. Lisäksi hirsinen grillikatos.

20160825_183733

Mökit olivat täynnä tavaraa vanhojen omistajien jäljiltä, joten ensimmäiseksi veimme pari kaatopaikkakuormaa romua peräkärryllä poies. Muuten tässä vaiheessa ei juuri siivouksia tai kunnostuksia tehdä, sillä mökki tulee kyllä lähtemään ensi kesänä talon paikalta veks. Rantasauna oletettavasti jää, kuten myös muut rakennukset. Nämä toimivat varmasti hyvin rakennusvaiheessa aputiloina.

20160802_130923

Itse tontti. Reunoilta pahoin pusikoitunut ja metsittynyt, tosin keskellä hoidettu nurmialue. Puut aikalailla maksimimitassaan ja pikkuhiljaa osa myös lahoamassa. Eli puiden kaatoprojektihan tässä nyt odottaa. Olen pyytänyt parilta tekijältä tarjoukset ja katsotaan mihin päästään. Itse ei voi siihen projektiin alkaa sillä tarvitaan muun muassa henkilönostinta muutaman liian lähellä rakennuksia olevien puiden kanssa. Naapureidenkin autokatoksia on puiden kaatumismatkan varrella…

20160912_184005

Mutta itse tontti. Kiimingin keskustassa Oulusta 20 kilometrin päässä joen rannalle laskeva rinnetontti. Aivan mahtavat maisemat joelle ja vastakkaisen rannan maatilalle, jossa lehmät laiduntavat rannassa. Keskustan pubiin matkaa tasan 1 kilometri. Tontille tullessaan ajaa keskustan läpi, mutta tontille saapuessaan on kuin olisi mökillä omassa rauhassa. Uskomaton yhtälö.

20160912_183904

20160810_204309

2 kommenttia artikkeliin “Oops!… I Did It Again”

  1. Talkoita ootellessa;-)) Onko isoja koivuja? Niistä vois tehä Timber Jigillä hienoja koivulautoja/lankkuja.
    -Hessu

    1. Koivut enimmäkseen joko pieniä tai sitten jo kieroon ylikasvaneita, että en tiiä kannattaako tässä vaiheessa alkaa niistä mitään erikoista säätämään…

Kommentoi ja anna palautetta!