Siirry suoraan sisältöön

Niin hyvää puuta

Omakotitalossa kun asuu ja talosta löytyy leivinuuni ja takkakin, puita tarvitaan aika paljon. Vaikka asummekin kaukolämpötalossa niin käytämme leivinuunia usein tuomaan hieman erilaista lämpöä taloon, ja samalla toki hieman säästöä lämmityslaskussa. Lisäksi leivinuunissa tulee tehtyä paljon erilaisia ruokia, kuten esimerkiksi tätä OlutPekoniKasslerPossua.

Kuvankaappaus 2013-4-13 kello 10.21.32

Mutta sitä poltettavaa siis tarvitaan. Nythän kesä tulee ja puiden poltto jäänee aika vähälle mutta nyt pitääkin olla puita tekemässä jo seuraavaa talvea varten. Onneksi Anoppilan mailla on paljon ylimääräistä puuta kasvamassa ja puuta saa hakea ajatuksella ”Itse kun kaataa ja pilkkoo niin saa viedä pois”. Tosin mitään metsämaita ei ole saatavilla vaan ylikasvaneita puita useilla erinäisillä tonteilla. Samahan ne on siis kaataa ja pilkkoa polttopuiksi. Kuvassa nuo kaksi koivua pilkottuna ja alemmassa tuo mänty.

IMG_0140 IMG_0143

Puuasioissa tulee välillä ristiriitainen olo. Kolmesta puusta tuntuu ensin pilkottuna tulevan uskomattoman vähän puita, varsinkin noista koivuista. Mutta kun kaikki pökkelöt on pilkottu ja järjestetty nättiin pinoon peräkärryyn, määrä (noin 2 pinokuutiota) tuntuu jo ihan mukavalta. Hymy nousee korviin viimeistään sitten kun miettii kuinka monta kertaa näilläkin puilla leivinuunin lämmittää. Kiitos siis Anoppilan väelle kymmeniä vuosia kasvaneiden puiden uhrauksesta!

IMG_0144

 

1 kommentti artikkeliin “Niin hyvää puuta”

Kommentoi ja anna palautetta!