Siirry suoraan sisältöön

Oulun Rakentajamessut 2017 – Älykoteja ABB:ltä

  • tehnyt

Tässä messuraportaasi viikonlopun Oulun Rakentamessuista. Paikalla oli lähemmäs 200 näytteilleasettajaa ja kävijöitä riitti ihan kiireeksi asti tietyillä osastoilla. Luonnollisesti talopaketti- ja keittiökauppiaita oli paljon mutta seassa oli myös paljon muuta mielenkiintoista, joista muun muassa Ruduksen osasto oli virkistävä poikkeus. Pojat olivat pari päivää ahkeroineet ja rakentaneet näyttävät ja siistit kivetykset ja oleskelutilat.

Maalämmön tarjoajat olivat erityisen hyvin edustettuina. Hyvä niin sillä näen sen järkevimpänä lämmitysmuotona itsekin. Myös kiertoilmatakkoja on alkanut näkymään pikkuhiljaa takkakauppiailla. Semmoinen meillekin on tulossa. Messuilta sain hyvän tarjouksen mutta ehkä on vielä vähän ennenaikaista ostaa takkaa jemmaan.

Mutta sitten siihen kiinnostavimpaan eli älykotiratkaisuihin. ABB:n free@home järjestelmää kun pääsi nyt toista kertaa näkemään ja testaamaan niin kyllä se ihan vakuuttava on. Ohjaukset paikalta tai etänä luonnollisesti. Järkevä käyttöliittymä mutta kuitenkin monipuolisuutta löytyy. Pitää tutkia vielä tarkemmin miten sen saa yhdistettyä langattomiin audioratkaisuihin järkevimmällä tavalla. Mikäli free@home päätyy meidän älykotivalinnaksi, siitä sitten luonnollisesti lisää myöhemmin.

Nyt pitää nimittäin alkaa oikeasti tekemään päätöksiä tiettyjen asioiden suhteen sillä piirtäminen on hyvässä vauhdissa ja projektille on löytynyt uusia tekijöitä. Esimerkiksi nyt pitää päättää se, tuleeko vessanpöntöt piiloasennuksella vai eivät ja kuka maksaa terassien lasituksen. 🙂

Kommentoi ja anna palautetta!