Siirry suoraan sisältöön

Savo tasoon upotettava pistorasia

Tällaisia tuli pari hommattua ja ensimmäiselle paikka oli jo mietittynä uudessa apukeittiössä. Homman piti olla aika yksinkertainen ja niinhän se olikin mutta kun se perinteinen: Työkalut ei riitä.

IMG_1018

No liikenteeseen lähdettiin paikan valinnalla. Kauan arvottiin tason oikean ja vasemman laidan välillä sekä mietittiin myös keskelle laittamista. Oikea laita kuitenkin voitti ja hyvä niin sillä kaikki johdot ja rasian alaosa jää sopivasti kaapin sisälle piiloon.

IMG_1019

Mutta sen 102 mm pyöreän reiän tekeminen 4 cm paksuun tasoon jonka alla on vielä 2 cm kaapinrunkoa. Eihän minulla niin isoa rasiaporanterää ollut, joten ajattelin tehdä useita reikiä pienemmällä rasiaporan reiällä.

IMG_1020 IMG_1021

No rasiaporan terä ei pystynyt teknisistä syistä ensinnäkään menemään 4 cm tason läpi ja lisäksi alla oli tosiaan vielä kaapin runkoa. Hirveä värkkääminen ja kiroaminen, 10 porausta, kuviosahalla, taltalla ja puukolla veistelemistä niin röpelöinen reikä saatiin aikaiseksi. Ulkonäöllä ei niin väliä sillä upotettavan pistorasian kaulus kyllä peittää rosoisuuden.

IMG_1026

Kaapiston ovet ja laatikostot pois ja takalevyyn reikä pistotulppaa varten. Sieltä pistotulppa kaapin takana menemään tason ja kaapiston reunaan laitettuun pistorasiaan. Pistorasia kiinni tasoon ja homma on valmis. Mukavan näköinen ja ennenkaikkea toimiva ratkaisu kun paljon töitä tulee kuitenkin tuossa apukeittiön nurkkauksessa tehtyä.

IMG_1022 IMG_1028 IMG_1033

 

Kommentoi ja anna palautetta!