Siirry suoraan sisältöön

Sammutuspeitepussi – Design KH

DesignKH_logo_flatSammustuspeitteen tulisi olla joka kodin vakiovaruste, varsinkin jos talossa on tulipesiä. Sammutuspeite on palamattomasta materiaalista valmistettu peitto, jota käytetään esim. rasva- tai televisiopalon alkusammutukseen tai tulipesästä levinneen tulipalon tukehduttamiseen.

Useimmista kodeista sammutuspeite kuitenkin puuttuu kokonaan. Tai sammutuspeite on muuten vain jemmattu jonnekin siivouskomeron perukoille. Silloin kun on se oikea hätätilanne niin peitettä ei kyllä kaapeista ehdi lähteä etsimään.

IMG_0088

Meille sammustuspeite tuli tänne uuteen kotiin muutettaessa ja on siitä lähtien roikkunut milloin missäkin. Nyt takkahuoneen uudistuksen yhteydessä sammutuspeite kuitenkin pääsi ansaitsemalleen paikalle, hyvin näkösälle ja helposti auki vetäistäväksi. Kovin kauniitahan nuo sammutuspeitteet eivät normaalisti ole, joten vaimo näppäränä käsityöläisenä teki peitteelle tuollaisen suojapussin. On huomattavasti kauniimpi kuin pelkkä punainen pussukka. Tärkeintähän kuitenkin on se, että pussin saa vedettyä nopeasti naruista esille ja siitä syystä pussin tulisikin aina roikkua.

IMG_0089

Miten on arvoisat blogin lukijat? Löytyykö kotoanne sammutuspeite ja onko se helposti saatavilla?

7 kommenttia artikkeliin “Sammutuspeitepussi – Design KH”

  1. Löytyy ja on talon keskeisimmällä paikalla. Ja vaikka oonkin sitä mieltä että tuo teidän tekemä pussukka on kyllä tosi sievä niin mun mielestä sen pussin pitää myöskin näkyä… kaikessa rumuudessaan. Osaa sitten mummit ja vaaritkin sen hädän hetkellä etsiä silmiinsä. Ehkä teilläkin vois sitte vaikka lukea tuossa että mitä pussukka pitää sisällään? 😉

    1. Kiitos kommentista. Niinhän ne sanoo, että siinä pitäisi lukea mitä sisältää. Ehkä siihen vois kirjailla kauniisti että ”Sammutuspeite”. Mummuille ja papoille pitää muistaa kertoa… 🙂

  2. Korjaus edelliseen, musta muuten tuntuu että meillä on näitä kaks. Mutta toinen tais mennä remontin aikana johonkin hukkaan. Mutta on meillä sitten tuo kaunis vaahtosammutinkin eteisessä….

Kommentoi ja anna palautetta!