Siirry suoraan sisältöön

PuukonHenke -leikkuulauta – Design KH

DesignKH_logo_flatVanhan kerrostaloasunnon kylpyhuoneen remontista jäi yli noin metri kertaa 60 cm pätkä massiivipuutasoa. Sirkkelöin puutason neljään yhtäsuureen osaan ja tein pätkistä leikkuulautoja.

Hioin työtason pätkien reunat hieman pyöreiksi hiontamouserilla, jonka jälkeen käsittelin tasot Tikkurilan Zen -unikkoöljyllä. Unikkoöljy on luonnollinen, kylmäpuristettu, 100 prosenttinen ja helposti kuivuva kasviöljy puupintojen käsittelyyn. Se myös tekee pinnasta ruoanlaittoon sopivan hygienisyyden vuoksi.

IMG_0035
Kävin paikallisesta K-raudasta hakemassa leikkuulautoihin sopivat, hieman vanhahtavan näköiset messinkikahvat ja kiinnitin ruostumattomilla ruuveilla. Leikkuulaudat saivat pisteen iin päälle, kun kävin suutarinliikkeestä tilaamassa tuollaiset kauniit laatat H-kirjaimella. Laatat piti naputella erittäin pienillä ja herkästi vääntyvillä messinkinauloilla varovaisesti paikoilleen.

IMG_0034

Tulihan yhdelle leikkuulaudalle hintaa kun tarvikkeita tarvittiin monenlaista ja laatatkin maksoivat 8 euroa kappale. Kaupasta olisi varmasti saanut hienon leikkuulaudan samaan hintaan mutta olihan näitä leikkuulautoja mukava antaa joululahjaksi appivanhemmille ja omille vanhemmille. Kummatkaan eivät ole raaskineet tosin ottaa niitä aktiivikäyttöön vaan palvovat leikkuulautoja jossain näkyvällä paikalla mökeillään. Täytyy kyllä myöntää, että tätä yhtä itselle jätettyäkään leikkuulautaa ei varsinaisesti ole leikkuulautakäyttöön otettu 🙂

IMG_0033

 

9 kommenttia artikkeliin “PuukonHenke -leikkuulauta – Design KH”

  1. No ehkä sen nyt täällä uudessa kodissa raaskii ottaa tarjoilukäyttöön. Mutta en kyllä ala mitään lihoja ja kaloja pilkkomaan. 🙂

  2. pitäskö tuo sitten ottaa mökillä käyttöön, noitahan saa varmasti tilattua uusia myöhemmin

Kommentoi ja anna palautetta!