Siirry suoraan sisältöön

Iskät Facebook-ryhmästä erilaista vertaistukea

Mediassa aina puhutaan niistä mammojen hätäkahvit- ja vertaistuki- ryhmistä sosiaalisessa mediassa mutta koskaan ei puhuta siitä mitä isien omissa ryhmissä puhutaan. Tai oikeastaan niiden olemassaolostakaan ei välttämättä olla tietoisia.

No tällaisia ryhmiä nyt kuitenkin on, muun muassa Facebookissa toimiva suljettu Iskät -ryhmä noin tuhannella jäsenellään. Kuulemma niitä on myös moni muita kuten Isylit jne mutta tämä Iskät nyt on tässä esimerkkinä Helmikuu 2015 ajalta.

Keskustelun taso on pysynyt ihan asiallisena mutta parasta ryhmissä on isien avoimuus ja toisten tukeminen. Ei haukuta muita isejä, joskus toki ex-vaimoista saatetaan puhua kärkkäästi. Mutta ne keskustelujen aiheet: ”Lempparioluet”, ”Tekemistä lapsen kanssa viikonlopuksi” ja ”Ero tuli ja hyvä niin” ovat vain esimerkkejä siitä miten isät maailmaa näkevät. Harvoin valitetaan kaikesta mahdollisesta ja tehdään suurta numeroa tyhjänpäiväisestä, kuten useassa äitien vastaavassa ryhmässä tuntuu olevan tapana. 🙂

Isien ”vertaistuki” on siis hieman erilaista ja painottuu erilaisiin asioihin mutta uskallan väittää, että monessa vaikeassakin asiassa ryhmän jäsenet ovat saaneet apua ja tukea toisiltaan asuinpaikkaan ja ikään katsomatta. Onpa ryhmässä järjestetty illanistujaisiakin paikallisissa baareissa ennestään tuntemattomien isukkien kesken. Tässä yksi niistä eroista: Mammat lähtevät kahvilaan vauvojen kera jorisemaan, miehet ilman vauvoja baariin juomaan olutta. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin samasta asiasta: Halutaan vaihtaa kuulumisia ja tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin. 🙂

Näyttökuva 2015-2-20 kello 15.35.02

 

Näyttökuva 2015-2-20 kello 15.32.14

 

12 kommenttia artikkeliin “Iskät Facebook-ryhmästä erilaista vertaistukea”

 1. Iskät ryhmän jäsen

  Ryhmässä ei saa puhua edes seksistä. Kaikki aloitukset missä mainitaan sana seksi niin poistetaan. Jos jonkun naama ei miellytä niin se poistetaan ryhmästä Marko Nykäsen johdosta. Asioille ei saa perusteluja koska kuulema asiat on vaan näin.

  Ryhmässä on reilu 1000 ihmistä ja aktiivisia vissiin 10. Tässä oikea kuvaus iskät ”tuki” ryhmästä.

 2. Facebookissa on monia ryhmiä joissa puhutaan seksistä se muut laittavat kaikenlaisia kuvia. Siksi tää on erillainen ryhmä

 3. Tuo ensimmäinen kommentti ei pidä paikkaansa, kyllä ryhmässä on elämää eikä ihmisen naama poistoa ei ole mahdollista. Ihmisiä ei poisteta ilman syytä. Ylläpito on tehnyt hyvää työtä

 4. Eikä ole! Teidän toiminnasta oli tyytyväisyys kysely ja 80% oli pettyneitä teidän toimintaan.

  En ymmärrä minkä takia pitää kirjoittaa valheellisia kirjoituksia tänne. Ylläpitäjältä on useesti kysytty syitä ja ikinä ei ole vastausta tullut. Aina vaan sama. Koska näin nyt vaan on.

 5. Uskoo tuon ken haluaa mutta näin se ei ole. Iskät ryhmää sekä muita ryhmiä on koetettu sabotoida just valheiden takia. Niihin on liitytty tahallisen kiusan tekemiseksi

 6. Moi. Olin uusi tuossa ryhmässä ja huomasin että puheet pitävät paikkansa. Älytöntä tuollainen säätäminen ryhmässä. Eihän siellä tehdä muutakun riidellä.

  Antoi tämä blogi kirjoitus ”vähän” eri kuvan

  1. Lähtekäähän jonnekin muualle selvittelemään asioita ja kattelemaan vaikka kissavideoita. Oon tän artikkelin kirjottanu yli puoli vuotta sitten ja silloin asiat näin noin. En itse tosin kovin aktiivisena ryhmässä ole ollut silloinkaan saati nykypäivänäkään.

   1. Tämä ylläpitäjä levittää tätä valheellista blogia ylpeillen ryhmällään. Harmi kun hyvä (jos se sellainen on joskus ollut) ryhmä on nyt pilalla.

    1. Tässä blogikirjoituksessa ei ole mitään valheellista. Mikäli asiat ovat muuttuneet Iskät ryhmässä reilun puolen vuoden aikana blogikirjoituksesta niin minkäs minä sille voin. Koko artikkelin pointti ei ollut edes puhua Iskät -ryhmästä vaan yleisesti siitä, että isät keskustelevat verkossa yhteisistä asioistaan erilaisissa ryhmissä hieman erillä tavalla kuin mammat. Tai mistä minä tiedän miten ne mammat siellä keskustelee. Tämä on mun henk. koht blogi jossa voin sanoa ihan mitä haluan. Mutta en täällä ole koskaan valehdellut.

 7. On kyllä täyttä bullshittiä tämä blogikirjoitus.

  Kävin ryhmässä toteamassa että yksi ylläpitäjä poisti kaiken mikä häntä ei miellyttänyt. Useat keskustelut vaikkapa oikeista seksielämän ongelmista ja eräs ”homouttaan ujosteleva” mies saivat kenkää ryhmästä kun ylläpito (1 henkilö) ei tykännyt aiheesta.

  Rasistinen ja miehiä sortava yhteisö. Otin merihevoseni ja ratsastin ulos enkä katsonut taakseni.

  1. Kuuleppas Tero. Jos kirjoitetaan, että tänään on 23.8.2015, niin se ei ihan varmasti pidä huomenna enää paikkansa mutta muuttuuko se valheeksi sitten? Tai että vuonna 2014 Iskät ryhmästä on saanut hyvin vertaistukea, ei välttämättä pidä enää paikkaansa. En tiedä on ota kantaa siihen mutta tämä artikkeli on tosiaan kirjoitettu puoli vuotta sitten.

Kommentoi ja anna palautetta!