Siirry suoraan sisältöön

Remonttivinkkejä ja ideoita keittiöön

Moni on kysellyt hieman tarkemmin uudessa Ikea -keittiössä tehdyistä ratkaisuista, joten ajattelin omistaa niille oman artikkelin. Nostetaan tähän nyt muutama hieman erikoisempi toteutus, joita ei välttämättä ihan jokaisessa keittiössä näe.

IMG_0029

Ensimmäisenä valkoisella Ikean valkoisella Prägel -laminaattitasolla koteloitu Samsung side-by-side -jääkaappipakastin. Tämä idea on suoraan varastettu jostain viime vuosien asuntomessukodista, en kuollaksenikaan muista minkä vuoden ja missä lehdessä edes idean näin. Muista vain ihastelleeni kuinka työtaso jatkuikin kotelona jääkaapin ja pakastimen ympärille. Jossain vaiheessa keittiöremontin suunnittelua asia taas muistui mieleen ja vaimo hyväksyi idean siltä istumalta. Ja kyllähän työtasolla kotelointi tuo jollain tavalla jatkuvuutta ja rauhallisuutta verrattuna normaaliin kalustepeitelevyyn. Ja sitä paitsi 62 cm leveä, 4 cm paksu ja 186 cm korkea Ikean valkoinen Prägel -työtaso maksaa vain 39 €. Paikalliset keittiöliikkeet myyvät samaan hintaan suurin piirtein samanpituista, mutta 1,6 cm paksua lastulevyä. 🙂

IMG_0030

Gorenje -astianpesukone on myös koteloitu valkoisella Ikean Prägel -työtasolla. Mutta parasta astianpesukoneessa on se, että kone on on nostettu lattiatasosta normaalia korkeammalle. Astianpesukoneen käytössä on erityisen mukavaa, ettei tarvitse kyykkiä astioita laittaessaan tai konetta tyhjentäessään. Säästää pidemmällä tähtäimellä paljon aikaa ja vaivaa. Astianpesukoneen korottaminen ei tosin ole ihan simppeli homma vaan vaatii hieman keittiökalusteiden kustomointia. En ole nimittäin vielä keneltäkään valmistajalta löytänyt valmista keittiömodulia, joka on tarkoitettu astianpesukoneen korottamiseen. Jos tiedätte sellaisen olemassaolosta niin kertokaa ihmeessä kommenteissa?

IMG_0032

Yläkaappien vähäinen määrä ja limittäin asettelu ei tuki koko keittiötä. Normaalistihan yläkaappeja laitetaan pitkänä rivinä vieri viereen ja siten kaapit eivät saa ollenkaan ilmaa. Lisäksi Ikean yläkaapit on sijoiteltu limittäin, joka entisestään tekee niistä katseenkiinnittäjän keittiöön saavuttaessa. Ja taustalla oleva harmaa antiikkilaastiseinä tuo kaappeja vieläkin enemmän esille.

IMG_0031

Paristoilla toimivat Ikean Dioder -ledvalot kaapiston sisällä helpottavat kaapista astioiden löytämistä, varsinkin pimeämmällä. Jos jano vie yöllä keittiöön vesilasin hakuun, ei tarvitse valoja sytyttää ja kaapistakin löytää tarvitsemansa. Ikean Dioder -ledvalo on aika hausta kapistus: Kiinnitetään kaksipuolisella teipillä, toimii kuudella paristolla ja syttyy liiketunnistimella 15 sekunniksi kun kaapin oven avaa. Eihän tuo tosin halpa ole mutta 15 €:n väärti verrattuna siihen, että kaappiin olisi vetänyt spottivalot, joita olisi pitänyt hallita jostain katkaisimesta.

 

4 kommenttia artikkeliin “Remonttivinkkejä ja ideoita keittiöön”

  1. Ihan hienoja ideoita! Tuo tiskikoneen sijoitus paikka on tosi hyvä, mut yhdellä yhteisellä tuttavalla on samanlailla sijoitettu tiskikone.

    1. Kiitos kommentista. Meillä oli tosiaan edellisessä asunnossa samalla tavalla ja en kyllä enää alennu koskaan omissa tulevaisuuden asunnoissani kyykistelemään 🙂

  2. Hienoja ideoita & toteutusta.

    Meillä on tuo tiskari myös nostettu hieman ylemmäksi (noin 45 cm lattiasta), en tiedä onko firman ”standardiratkaisu” vaiko sitten asentajan oma patentti kun keittiö tuli asunnon mukana. Keittiö on Ala Carte keittiöt nimisestä firmasta (tai jotakin sinne päin) 😉

    1. Kiitos kommentista. Pitääpä ihan mielenkiinnosta kysellä onko niillä ihan oikea ratkaisu vaiko itse kehitelty setti.

Kommentoi ja anna palautetta!