Siirry suoraan sisältöön

Keittiöremontti vol 2

Keittiöremppa jäi aikanaan vaiheeseen. Syystä että jäi. Ei pahasti vaan ainoastaan ”apukeittiö” jäi ilman seinäpinnoitetta, yläkaapistoa, valoja ja integroitua mikroa.

IMG_0984

Onneksi olin kaukaa viisas jo puolitoista vuotta sitten ja hommasin tarvikkeet valmiiksi koska Ikeahan on sillä välin lopettanut Faktum -keittiökaappien myymisen. Onni siis että kaapisto ja ovi oli valmiina, jotta sopii ulkonäöllisesti muuhun keittiöön.

IMG_0986

Taso ja alakaapisto laitettiin jo keittiöremontin ykkösvaiheessa, joten tästä oli helppo jatkaa. Lasikuitutapetin poisto, antiikkilaastipinnoitus ja maalaus samalla harmaalla Tikkurilan Luja -maalilla kuin muuallakin keittiössä. Ja samalla tarkoitan täsmälleen samaa sillä maalia oli jäänyt juuri sopivasti purkin pohjalle edelliskerrasta.

IMG_0987 IMG_0990 IMG_1007

Valojen asennus kaapiston alle ja päälle. Kaappi seinään ja kaapin sisälle pistorasia mikrolle sekä valoille. Mikro paikalleen ja pääsikin oven laittamiseen. Sepä ei ollutkaan niin yksinkertainen asia kun oven korkeus oli 35 cm mutta mikro vei 70 cm korkeasta kaapista etulevyineen 37 cm. Eli oltiin 2 senttiä miinuksella ja ovi ei siten paikalleen sopisi.

IMG_1008

Otetaan ovesta siis 2 cm pois nätisti huonolla sirkkelillä. Erikoinen yhtälö mutta lopputulos silti hyvä kun pikkuisen hioi reunoja niin sirkkelin jättämät pienet kalvon repäisyt menivät näkymättömiin.

IMG_1110

No ovesta kun lähti 2 cm pois niin eihän siihen enää saranat mene oikeille paikoilleen. Visu kun on niin aikanaan vanhan kerrostalokämpän rempasta jättänyt kaikkia aarteita jemmaan ja niinpä aarrearkusta löytyikin nostosaranat hidastimilla. Mallaus ja kiinnitys paikoilleen ja meillä oli sopivan kokoinen ovi hidastimilla varustetuilla nostosaranoilla.

IMG_1016

Listat paikalleen ja pistorasian upotus tasoon. Upotuksesta tulossa oma artikkeli sillä olihan siinäkin yksinkertaisessa asiassa lopulta monimutkainen operaatio. 🙂

IMG_1112

Kommentoi ja anna palautetta!