Kaurahiutalesämpylät italialaisittain

Erittäin maukas sämpylätaikina. On kait tuossa jotain Italiaan viittaavaakin kun tarvikeaineita katsotaan. Tai mistä minä tiedän, en ole koskaan Italiassa käynyt. No mutta aineksia näihin sämpylöihin tarvitaan seuraavanlaisia:

IMG_0098

  • 4 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 hiiva
  • 2 tl suolaaa
  • 2 tl sokeria
  • Puoli purkkia aurinkuivattuja tomaatteja
  • Muutama lusikallinen pestoa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • noin 6 dl vehnäjauhoja

IMG_0097

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita mukaan suola ja sokeri. Lisää kaurahiutaleet ja anna turvota sen aikaa kun pilkot aurinkokuivattuja tomaatteja mahdollisimman pieneksi silpuksi. Lisää mukaan pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja pesto ja sekoita hyvin. Ala lisäämään vehnäjauhoja kunnes taikina on sopivaa. Lisää mukaan vähän alle desi aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Se antaa taikinalle entisestään voimakasta makua. Vaivaa taikina huolella ja anna taikinan turvota varttitunnin verran liinan alla.

IMG_0093

Pyörittele sopivia palleroita ja käytä pallerot uunissa noin 15 minuuttia 200 asteessa tai kunnes sämpylöillä on kullanruskea pinta. Ota sämpylät uunista ja laita kevyesti kostutettu liina päälle. Liinan alla sämpylät saavat vielä hautua hetken ja kostean liinan avulla sämpylöiden kuorista ei tule kovia. Sama niksi pätee vaikka esipaistettuihin patonkeihinkin. Kuvassa näkyvä pötkö on ylijäämätaikinaa kun ei enää yhtään sämpylää pellille mahtunut. Lapsen mielestä se pötkö tosin oli paljon parempaa kuin normaalit sämpylät. 🙂

IMG_0091

Lisää päälle jalapenovoita tai vastaavaa ja nauti kylmän maidon kera!

IMG_0090

 

 

5 kommenttia artikkeliin “Kaurahiutalesämpylät italialaisittain”

    1. Päällä on jalapenovoita, josta artikkelia tällä viikolla. Tuommonen vehje ois kiva mutta toisaalta kokkaamisessa on mukavaa se kun leikkaa itse semmoisia kuin haluaa 🙂

      1. Voi sitä tuollakin määritellä kuinka pientä tai isoa silppua tekee, suoraan verrannollinen pyöräytysten määrään 😀

Kommentoi ja anna palautetta!