Siirry suoraan sisältöön

Käyttövesiputkien uusiminen pintavetona

  • tehnyt

Niin, siitähän tämä kylpyhuone – ja saunaremontti lähti, kun kylmä käyttövesiputki meni poikki touko-kesäkuun vaihteessa. Vanhojen käyttövesiputkien poisvetoa ja uusimistakin yritettiin huonolla menestyksellä.

IMG_0538

Kolme putkimiestä ahersi viitisen tuntia ja putket oli laitettu. Minun roolina oli keitellä kahvia ja poltella tupakkaa, mukavahan se välillä on niinkin päin. Toki pitäähän sitä aina valvoa, että mitä työmiehet raksalla tekevät. 🙂 Käyttövesiputket tulivat siis pinta-asennuksena eteisestä pienen makuuhuoneen kautta seinän läpi käytävälle ja siitä taas seinän läpi kylpyhuoneeseen. Tätä ennen oli toki kylpyhuoneen laatat jo saumattu mutta en siitä aiheesta erillistä artikkelia viitsinyt tehdä.

IMG_0540

Kylpyhuoneeseen tuli samalla asennuksella kaksi sadesuihkua. Ja nätithän niistä tuli. Suihkut olivat siis Damixan Akita 2 -sadesuihkuja, jotka tarttuivat Oulun Rakentajamessuilta mukaan keväämmällä. Ihan kätevät kamppeet, kun niissä on normaalisuihku, sadesuihku ja hana.

IMG_0544

Putkimiehet vetivät samalla tietenkin myös tulevalle wc-pöntölle ja hanalle putket valmiiksi. Pyykkikoneelle hanaa ei erikseen tarvita, koska meille tulee sellainen Oraksen 1814 -hana, jossa on bide-liitännän lisäksi myös pesukoneventtiili. Noin monikäyttöisiä hanoja on muuten aika harvassa, ainoat kaksi mallia mitä löysin olivat tuo Oras 1814 ja joku toinen oraksen malli kaarevalla juoksuputkella.

IMG_0583

Vähän tietenkin harmittaa, kun tuli putkia kattoon sinne tänne mutta ei auta kuin alkaa niitä koteloimaan jossain vaiheessa. Mutta sitä ennen pitää kylpyhuone saada valmiiksi, koska putkien näkyminen on enemmänkin ulkonäköasia. Tärkeämpää päästä käyttämään kylpyhuoneen muitakin toimintoja  kunhan ovat valmiina.

Kommentoi ja anna palautetta!