Siirry suoraan sisältöön

Saunan eristäminen alumiinipaperilla

Saunahan oli purkuhommien jälkeen täysin alkutekijöissään. Oli vain seinärungot joista niistäkin puuttui osasta villat. Villoistahan sitä siis piti lähteä liikkeelle. Ilmastointiputket kierrettiin ensin villalla kokonaan, jotta putket eivät pääse jäähtyessään ja lämmetessään muodostamaan kosteutta, joka taas sitten valuu tuleville paneeleille.

IMG_0603

Mutta isoin homma saunassa on tuo alumiinipaperin laittaminen ja teippaaminen täysin pulloksi. Aluksi homma myös hieman pelotti, että osaakohan siitä tehdä tarpeeksi tiiviin. Mutta kun hommassa pääsi alulle niin eipä se loppupeleissä niin vaikeaa ollut, piti vain huolehtia, ettei herkkä alumiinipaperi pääse missään vaiheeessa repeämään.

IMG_0607

Alumiinipaperi niitattiin kiinni seinärunkoihin ja jokaisen niitin kohdalle laitettiin pieni alumiiniteipin palanen jottei niitin kohdalta kosteus pääse läpi. Tehosteseinään alumiinipaperi teipattiin niin että on tiivis mutta ei tule tulevaisuudessa näkymään paneloinnin sivuilta.

IMG_0610

Erityisesti ikkunan kohdalla aiheutti haasteita saada alumiinipaperi ja teippi tarpeeksi hyvin jokaiseen nurkkaan mutta niin ettei paperi pullistele liikaa nurkasta ulos. Se nimittäin vaikeuttaa jatkossa panelin laittamista ikkunan ympärille.

IMG_0611

Nyt kun sauna on eristetty pääseekin panelointia suunnittelemaan. Katosta kai se homma pitää aloittaa, jotta saa valot paneeliin ja seinät nätisti katosta jatkumaan.

IMG_0612

 

Kommentoi ja anna palautetta!