Siirry suoraan sisältöön

Lauteisiin upotettavat kiukaat – Miten valita oikea kiuas?

Tällä kertaa en itse aio kertoa henkeviä ”totuuksia” siitä miten valitaan oikea kiuas vaan pyydän apua blogin lukijoilta. Minkälainen upotettava kiuas tulisi valita pieneen noin 6 kuutiometrin saunaan?

Lauteisiin upotettava siitä syystä, että haluan alalauteiden olevan yhtä suurta aluetta jossa esimerkiksi voi vaikka lapsi kylpeä vanhempien nauttiessa ylälauteilla oikeistä löylyistä. Tällainen ratkaisu todettu erittäin toimivaksi mökillämme ja samaa ideaa haluan nyt saunassa toistaa kun sauna kuitenkin menee remonttiin.

Olen muutamaa kiuasta vertaillut mutta en ole oikein päässyt mihinkään lopputulokseen, muuhun kuin että pilarimallinen olisi kyllä aika näyttävä. Pitäisi kuitenkin melkein päästä kiukaita koesaunomaan. Kenellähän blogin lukijalla olisi joku Ikin, Harvian tai jonkun muun valmistajan pilarimallinen upotettava kiuas lämpimänä? Otan oman pyyhkeen ja pullon mukaan eli Tupla-OPM. 🙂

 

 

 

 

Avainsanat:

11 kommenttia artikkeliin “Lauteisiin upotettavat kiukaat – Miten valita oikea kiuas?”

  1. Meillä on lauteisiin upotettuna Vuoluxin Niili Torni kiuas. Hyvin tuo kiuas toimii. Tuossa on hyvä puoli myös se että siinä on ylikuumenemissuoja. Tuo kiukaan ulommainen (musta) kuori ei kuumu ollenkaan. Tervetuloa testaamaan koko perheen kanssa 🙂

  2. Meillä on Harvian Kivi upotettuna, ulkoyksiköllä (=kaukosäädin). On tykätty kiukaasta tosi paljon! Saunan koko on meillä suht sama kuin teillä, noin 7 kuutiota. Tässäkään uloinreuna kiukaasta ei mene polttavan kuumaksi jos siihen vahingossa koskee tms, vaikka kivet näkyykin läpi. Kiviä siihen menee lähes sata kiloa, että saunan lämmittäminen kestää ainakin tunnin (~70 asteiseksi), eli ehkä vähän kauemmin kuin normi kiukaalla (?). Mitään huonoa ei olla kiukaasta vielä keksitty (talo valmistui n. 3kk sitten, eli on jo ehditty useampi kerta löylytelläkin). Lisäksi kiuas on siro ja sopii siksi hyvin pieneenkin saunaan viemättä liikaa tilaa

    1. Kiitos kommentista. Globe on kyllä komea mutta vaatii ehkä vähän ilmaa ympärilleen. Meillä aika pieni tuo sauna kuitenkin.

  3. Jos mahista, laita nurkkaan se kiuas. Saat sen koko keskialueen lasten käyttöön, eikä oo vaaraa että ne remuaa ittiään kiukaalle.

    1. Sehän se saunahommiin olennaisesti kuuluu. Mutta miten sen kalian heittäminen kiukaalle? Onko siitä haittaa kiukaalle ts. jääkö siitä jäämiä kiviin tai vastuksiin?

Kommentoi ja anna palautetta!