Siirry suoraan sisältöön

KodinHenken pitopalvelu

Tulipas viikonloppuna leikittyä taas pitopalvelua. Piti nimittäin järjestää pikkujoulut noin 60 henkilölle ruoka- ja juomatarjoiluineen. Huh…

IMG_0641

Kaikkihan lähtee menun suunnittelusta. Menu ei toteutunutkaan täysin suunnitelmien mukaan vaan muutama ruokalaji vaihtui lennosta juhlapaikan puutteellisten ruoanlaittovälineiden vuoksi. Tähän juhlapaikkaan yleensä tuodaan ruoat pitopalvelusta valmiina, KodinHenken pitopalvelu sen sijaan kokkaa paikan päällä. Lopulta päästiin silti aika mukavaan lopputulokseen.

IMG_0631

Alkuruokana oli Lempeän tulinen kasviskeitto, josta myöhemmin voisin ohjetta kirjoitella. Joka tapauksessa sisälsi valtavan määrän kasviksia ja kermaa. Lisukkeeksi keitolle oli patonkia ja erilaisia tuorejuustolevitteitä.

IMG_0640

Alkuruokana sai toki myös syödä Salaatin itse koottuna, mutta periaatteessa se oli lisukkeena pääruoalle. Tarjolla oli kuitenkin jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, punasipulia, paahdettua sipulia, oliiveja, fetajuustoa, marinoituja valkosipuleja ja pepperoneja.

IMG_0647

Pääruokavaihtoehtoja oli kolme. Lohta savustettuna tai loimutettuna sekä oluessa haudutettua pekoniin käärittyä possua. Possu loppui kesken mutta sitä olikin vain 4 kiloa, 8 kilon lohimäärän sijaan. 🙂 Lisukkeena oli myös pariisinperunoita.

IMG_0646 IMG_0645

Kastikkeina oli valkosipulipikkelsiä, katkarapumajoneesia, tillikermaviilitillikastiketta ja ruohosipulicremefraichea.

IMG_0644

Jälkiruoaksi tarjoiltiin kahvi konvehtien ja avecin kera pöytiin. Vaihtoehtoina oli Jallu tai Kermalikööri tai jallukermalikööricombo, joka muodostuikin yllättävän suosituksi. Osa otti comboa ihan tuopillisen. 🙂 Juomapuolessa riittää muutenkin aina haastetta sillä jos juomat loppuvat kesken aamuseitsemään kestävien bileiden, on luvassa aikamoista kitinää. Parempi oli siis ottaa varman päälle ja ostaa olutta koko dolly eli 20 x 24 (kuvassa). 🙂

IMG_0632

Lisäksi toki siiderit ja lonkerot, joita nykyään menee enemmän myös miehisemmän sukupuolen kurkusta alas. Eli lonkeroita ja siidereitä tarvitaan saman verran kuin oluita. Lisäksi päälle valko- ja punaviinit joita tarjoiltiin pöytiin ruokailun aikana kaksi kaatoa, senttilitroja ei kaadoissa laskettu. Lopputulos oli aamulla sen mukainen.

IMG_0655IMG_0657

Iso kiitos kaikille mukanaolijoille sekä erityiskiitos järjestelytoimikunnalle. Ei KodinHenkekään tähän sentään yksin olisi pystynyt.

6 kommenttia artikkeliin “KodinHenken pitopalvelu”

Kommentoi ja anna palautetta!