Siirry suoraan sisältöön

Muumitalon rakentaminen – Osa 1: Luparalli

Nyt kun muumitaloa pihalle pystytetään ja projektissa on aika monta vaihetta, ajattelin tehdä aiheesta artikkelisarjan ja julkaista yhden tai kaksi artikkelia per viikko heinäkuun aikana. Aiemminhan aiheesta on julkaistu jo yksi artikkeli.

Ei ole helppoa tehdä lapselle leikkimokkiä. Tai olisi varmaan jos kyseessä olisi ihan tavallinen leikkimökki mutta kun pappa tosiaan meni lupaamaan muumitalon, joten sellainen pitää tehdä. Eikä mikään pieni muumitalo vaan noin 2,8 metriä halkaisijaltaan ja kolme metriä korkeudeltaan. Leikkimökin saa tehdä ilman lupaa jos leikkimökin koko on alle 2×2 metriä ja korkeus alle 160 cm. Hieman menee tällä kertaa yli 🙂 Tällaiselle muumitalolle tarvitaan näköjään siis ihan oikea rakennuslupa.

No sitten semmoinen pitää hakea, tuleepahan harjoiteltua lupaprosesseja tulevaa oikean talon rakennusta varten. Piirsin itse pohjakuvat muumitalosta ja laskeskelin pinta-alat ja korkeudet alustavien piirustusten pohjalta. Lupa näillä kuvilla saatiinkin mutta tontille tulevasta uudesta rakennuksesta piti tehdä myös ilmoitus väestörekisterikeskukseen, rakennesuunnitelmat sekä pari muuta lappusta. Lisäksi rakentamiseen pitää hakea kaupungin puolesta hyväksytty valvova työnjohtaja, joka onneksi löytyy suvusta.

Muumimökki_kuvat

Tällä hetkellä kaiken pitäisi olla kunnossa kunhan kaupungilta tullaan tekemään sijaintikatselmus mökin paikalle. Jos totta puhutaan niin mökkihän on jo pystyssä melkein valmiina mutta siitä ei tarvitse kenellekään kertoa ennenkuin kaupungin rakennustarkastaja tontille saapuu 🙂

Muut artkkelit aiheesta:

1 kommentti artikkeliin “Muumitalon rakentaminen – Osa 1: Luparalli”

  1. Markku uusitalo

    Olen tekemässä pienoismallia sinun tekemästä leikkimökistä kun se on niin komia kysyisin tekisin samanlaisen kuin sinä samassa koossa kysyisin kuinka korkeat ovat seinät

Kommentoi ja anna palautetta!