Siirry suoraan sisältöön

Aikalailla viimeiset suunnitelmat ennen suunnittelua

Ajattelin, että nyt on aika tehdä oma artikkeli siitä millaisiksi suunnitelmat on hahmottuneet tässä vaiheessa ennen kuin arkkitehti ja muut suunnittelijat ottavat projektin työn alle. Kauas on tultu ekoista hahmotelmista mutta nyt tuntuu siltä, että palaset alkaa loksahtamaan paikoilleen visioiden mukaan. Saa nähdä mihin suunnitelma tästä muuttuu. Just nytkin hoksasin miten se pyykkikuilu sittenkin sopii nykyiseen suunnitelmaan. Mutta hyvin suunniteltu on… kokonaan tekemättä.

Harkko- tai betonielementtirakenteinen kellari pohjana. Pääkerros noin 190 kerrosalaneliöinen puurunkoinen harmaalla laudalla verhoiltu ja pulpettikatolla varustettu.  Sivulla yhden auton autokatos, joka on rakennettu kiinni tontin länsilaitaan. Rakennusala mahdollistaa kiinni rakentamisen eikä viiden metrin väliä tarvitse jättää puistoalueeseen. Etupihalla katoksen päädyssä ulkovälinevarasto. Reunassa jätekatos. Kivetys jatkuu etuoven ohi talon länsipäätyyn muodostaen The Sunny Deckin, joka on aidattu porrastaen.

Pääkerros muodostuu makuuhuoneista, vaatehuoneista, kylpyhuoneista sekä noin 13 metriä leveästä tilasta, jossa korotettu katto ja 2,5 metriä korkeat ikkunat luovat näyttävän ja toiminnallisen tilan arkeen ja juhlaan. Hissilasilla varustettu kolmelle sivulle lämmittävä kiertoilmatakka jakaa kevyesti tilan olohuoneeseen ja ruokailutilaan, johon yhdistyy niemekkeellinen keittiö. Allasseinä on yläkaapiton ja varustettu isolla ikkunalla joen alajuoksulle päin. Katetulle ja mahdollisesti lasitetulle The View Deckille avautuu liukuovet ruokailutilan kohdalta. The View Deck muodostaa katoksen alakerran kivetetylle alueelle. Alakertaan johtavien portaiden yläpuolen ikkuna maksimoi auringonvalon pääsyn lännestä olohuoneeseen ja keittiöön. Portaiden kaide on myös lasia, jolloin se ei peitä valoa. Näin Sunset Boulevardin kautta aurinko paistaa koko talon läpi lähes aamusta iltaan. Sunset Boulevardin varrella makuuhuoneet ja kylpyhuone.

Kellarissa niin kutsuttu mediahuone muodostaa talolle uniikin monikäyttötilan, josta löytyy niin baaritiski kuin elokuvateatterikin sekä varastotilaa, joka yhdistyy tekniseen tilaan. Ala-aula toimii sekä kirjastohuoneena, että harrastustilana. Käytävän päädyn aula toimii myös pukuhuoneena tarpeen mukaan, liukuovilla tilat voi jakaa kahtia. Kodinhoitohuone erillään lähellä ulko-ovea. Kylpyhuone, sauna ja wc yhdistyvät mediahuoneeseen liukuovilla, jolloin syntyy yhteistä oleskelutilaa. Kellarissa yhden auton lämmin talli vesipisteellä varustettuna.

 

 

Kommentoi ja anna palautetta!