Siirry suoraan sisältöön

Valkohomejuustotäytteinen kebab leivinuunissa

Tämäkin oli kyllä eräänlainen kokeilu mutta niin taitaa lähes jokainen Henken ruokalaji olla. Yleensä kokeilut kuitenkin onnistuu ainakin kokin itsensä mielestä. Tarvikeaineistoa:

IMG_0169

  • 700 grammaa jauhelihaa, mielellään naudan
  • Yksi pieni sipuli
  • Puoli pussia tacomaustetta
  • Savunmakuista barbequekastiketta
  • Valkohomejuustoa (ei kuvassa koska keksin lisätä sen vasta myöhemmin)
  • Kuminaa ja paprikaa ja suolaa

IMG_0170

Muussataan jauheliha puristelemalla mahdollisimman tiukaksi. Eli siis rakenne täytyy saada rikki. Tämän voi hoitaa myös esimerkiksi sauvasekoittimella. Mukaan mausteet ja sipuli pilkottuna. Barbequekastiketta reilusti tuomaan hieman savunmakua ja kosteutta taikinaan. Taikinasta muotoillaan sopvian kokoinen levy ja ennen rullalle laittoa väliin isot palaset valkohomejuustoa.

IMG_0171

Rulla vuokaan ja leivinuuniin viideksi tunniksi miedolle lämmölle, mukaan voi hieman laittaa vettä jos pelkää kuivuvan liikaa. Lihasta irronnut neste ja jäljelle jäänyt vesi toimii sellaisenaan kastikkeena. Nautitaan esimerkiksi jalapenojen ja viskin kera.

IMG_0175

 

4 kommenttia artikkeliin “Valkohomejuustotäytteinen kebab leivinuunissa”

    1. Kiitos kommentistasi. Joo tämä ei todellakaan ollut paras mahdollinen tapa tehdä kebua mutta menetteli ainakin maultaan. Pitääpä tehdä pian superkebabia viimeisen päälle hiottuna pari kiloa kunhan vaan remonteilta ehtii. 🙂

Kommentoi ja anna palautetta!