OlutPekoniKasslerPossu leivinuunissa

Tämä on hyvää. Ei kait siinä muuta mahdollisuutta ole kun ainekset ovat seuraavanlaiset:

IMG_0087

  • Kilo possun kasslerpaistia
  • Kaksi pakettia pekonia
  • Tacomaustetta, merisuolaa ja kuminaa
  • Puoli tölkkiä olutta

IMG_0086

Mausteet hierotaan possunpaistin pintaan tiukasti. Tämän jälkeen possu kääritään toiseen possuun eli pekoniin. Tuplapossu uunivuokaan ja noin puoli tölkkiä olutta päälle. Loput oluesta kokille janojuomaksi.

IMG_0085

Kun possu on muhinut pekonin sisällä olutliemessä 13 tuntia leivinuunissa, lihaa ei voi enää juuri leikata vaan se käytännössä murenee puukon alta. Kyllä sen silti nätisti sai esille mutta ei montaa minuuttia ehtinyt pöydässä kyllä vanheta. 🙂

IMG_0084

7 kommenttia artikkeliin “OlutPekoniKasslerPossu leivinuunissa”

  1. Kokki, remontti-reiska, tietokone ”nörtti”, mikähän sinusta tulee ku kasvat ”isoksi”? 😉
    Tuota pitää kokeilla! Näyttää ihan hyvältä! :,)

    1. Kiitos kommentistasi. Erittäin hyvä kysymys nimittäin ei ole tietoa. Meillä oli sellainen leivinuuniin sopiva mittari kun muutimme tänne uuteen kotiin mutta jossain vaiheessa se on hävinnyt. Luulenpa että olen lakaissut sen hiilien mukana tuhkapesään. 🙂 Mutta poltin sellaisen 2 pesällistä puita noin 2 tuntia kokonaisuudessaan ennenkuin pudotin hiilet. Odotin siitä vielä 5 tuntia ennenkuin possun uuniin laittoin joten oisikohan ollut jopa 200 astetta alkuun ja sitten toki kokoajan laskenut siitä. Pidin possua alkuun uunin etualalla jotta ei olisi liian kuuma. Varmaan parempi olisi jos lämpötila olisi vieläkin pienempi ja kypsennysaika pidempi. Mutta oli tuokin erittäin jees.

    1. Piti sinne kuulemma jotain rehujakin laittaa, en itekään kyllä ymmärrä miksi koska possut oli rehunsa jo syöneet. Ne vihreät on itse asissa rairuohoa 🙂

  2. Paluuviite: KodinHenke | Tyyliniekka.fi

Kommentoi ja anna palautetta!