Siirry suoraan sisältöön

Makean tulinen pekonimakkarakeitto

Jos siinä on pekonia niin sen täytyy olla hyvää.

IMG_0309

Ainekset:

  • Paketti maustettua makkaraa
  • Paketti pekonia
  • 6-8 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • SweetChili -kastiketta
  • Lihaliemikuutio

IMG_0310

Potut kuorittuna ja pieniksi paloiteltuina kiehumaan. Sama homma porkkanoiden kanssa. Vettä vain sen verran, että kattilan ainekset juuri peittyvät. Mukaan lihaliemikuutio ja reilusti oman maun mukaan makean tulista kastiketta, esimerkiksi jotain perus Thaikastiketta. Yleensä ne eivät edes kovin tulisia oikeasti edes ole. Tämän jälkeen paistetaan pilkottu pekoni pannulla ja kun pekoni on muuttunut rapsakaksi niin heitetään kiehuvien juureksien mukaan kattilaan. Pannuun jäävässä rasvassa voi seuraavaksi paistaa pilkotut makkarat jolloin saavat pekoninrasvasta hieman vielä lisämakua.

IMG_0311

Kun makkaranpalojen pinta on ruskistunut niin makkarat mukaan keittoon. Tämän jälkeen jääneessä rasvassa kuullotetaan sipulin lohkot kevyesti. Mikäli sipulien kattilaan lisäysvaiheessa tuntuu, että vettä on liian vähän niin sitä voi toki vähän lisätä. Mutta mieluummin niin, että lientä on hieman liian vähän kuin että sitä olisi liikaa ja siten koko keitto olisi mautonta.

IMG_0312

Kommentoi ja anna palautetta!