Siirry suoraan sisältöön

Valokatteen uusiminen

Pitihän se tämäkin tehdä, kun vanha valokate piti poistaa, jotta sai rännit uusittua. Toinen asia johtaa aina toiseen näissä remppahommissa. 🙂 No olihan se vanha valokate jo yli kymmenen vuotta palvellut ja likakin päässyt pinttymään.

IMG_1051

Loppupeleissa aika iisi homma oli laittaa uusi valokate eikä kustannuksetkaan päätä huimanneet. 9 noin metrin levyistä valokatetta maksoivat noin 150 € ja siihen valokateruuvit päälle. Ruuveissahan on semmoinen pieni nyppylä joka ruuvatessa tekee valokatteeseen isomman aukon. Ruuvattaessa loppuun ruuvissa oleva silikonitiiviste sitten lopulta kiinnittää katteen alusrunkoon ja tämä syntynyt isompi aukko antaa katteelle lämpölaajenemisvaraa eikä se lohkea jäätyessään ja lämmetessään.

IMG_1228

Ensin valokatelevyt leikattiin sopivan mittaisiksi. Suosittelen mahdollisimman pienihampaista ja terävää käsisahaa jolla pitin vedoin sahaa. Muuten kate lohkeaa, kuten kävikin parissa kohdassa. Nämä kohdat jäivät kuitenkin onneksi lopulta piiloon eikä niitä huomaa.

IMG_1230

Isoin haaste hommassa oli kuitenkin työskentely rungon päällä ilman että astuu valokatteen päälle. Melkoisella mutkalla piti itse olla kun uloimmat ruuvit kiinnitti. Ruuvejakin meni 500 kpl. Lopppupeleissä hommassa ei mennyt kuitenkaan iltaa kauempaa kun isäukko oli apuna. Ja juu, tämä tehtiin jo marraskuussa, siksi osa kuvista hieman pimeitä 🙂

IMG_1233

IMG_1234

1 kommentti artikkeliin “Valokatteen uusiminen”

  1. On kyllä totta, että toinen asia johtaa aina toiseen remonttihommissa. Pitäisi noi meidänkin valokatteet uusia. Taida enää suojata niin hyvin, kun jo aika vanhoja ovat.

Kommentoi ja anna palautetta!