Tässäpä kesäkasviksista helppo ja maukas keitto. Idea keittoon tuli siitä, kun anoppilasta tuli kymmenkunta kiloa erilaisia kasviksia ja kaikkea ei ihan salaattina ehdi syömään. Aineksina:
- Muutama iso häränsydäntomaatti tai vastaava lihaisampi tomaattilajike
- Pari kurkkua
- Purkki kermaa
- Purkki ranskankermaa
- Puoli purkkia tuorejuustoa
- 2 kasvisliemikuutiota
Kasvikset pilkotaan pieniksi paloiksi ja laitetaan kattilaan pehmenemään. Nestettä ei tarvitse välttämättä lisätä sillä lämmetessään kurkusta ja tomaatista nestettä kyllä irtoaa. Noin puolen tunnin hiljaisen keittämisen jälkeen sauvasekoittimella tasaiseksi ja mukaan purkki kermaa ja puoli purkkia ranskankermaa sekä tuorejuustoa..
Mausteiksi voi laittaa esimerkiksi ripauksen chiliä mutta kovin paljoa keittoa ei tarvitse maustaa sillä kesäkasvikset ovat aika maukkaita itsessäänkin. Tarjoillaan ja nautitaan muutaman lusikallisen kera jäljelle jäänyttä ranskankermaa.
Tämä resepti vaikuttaa jotenkin tutulta, ihan kuin olisin syönyt vastaavaa kesäkeittoa jossain muuallakin, namm.