Ruokamessut Messukeskuksessa

  • tehnyt

Kävin eilen Helsingissä ruokamessuilla tutustumassa uusiin ravinto- ja pikaruokatrendeihin. Ja olihan siellä nähtävää (ja maisteltavaa). Erityisesti mieleen jäivät uudet kebad-tuotteet, kuten Korv Göränin Gyros -porsaanlihakebab. Porsaanliha oli itselleni uusi tuttavuus kebabin valmistusaineena, sen sijaan hevostahan meillä taidetaan kebabissa kuitenkin nykyään syödä. 🙂

IMG_0021

Kebabinhan perinteisesti ajatellaan olevan Turkista (jossa porsasta ei juuri syödä) ja Gyros -porsaanlihakebab onkin kuuleman mukaan kreikkalainen keksintö. Kyseessä on uutuustuote, joka saapuu vasta keväällä markkinoille mutta voisihan tuota leiviuunissa kokeilla oluessa hauduttaa 🙂

Lisäksi mieleen jäivät useat niin sanotut franchise -pikaruokatoimijat, kuten Sibylla. Vastaavia toimijoita on alkanut näkymään paljonkin muun maussa huoltoasemilla. Kyseiset toimijathan tarjoavat valmiin konseptin pakastimineen ja pakastettuine tuotteineen yritykselle. Sivujen mukaan Sibyllan konseptia tarjoillaankin jo yli 200:ssa liikenne- ja huoltoasemalla. Ja olivathan tuotteet kyllä ihan maukkaita.

IMG_0025

Myös vanha tuttu Poppamies oli messuilla näkyvästi esillä, kuten myös useat erikoiskahvin tarjoajat. Kahvia tulikin joutua eri muodoissa lähes kymmenen kupillista päivän aikana.

IMG_0027 IMG_0028

Enpäs kyllä aiemmin tiennytkään, että meiltä suomesta löytyy myös Suomen Erikoiskahviyhdistys, jonka tavoitteena on kahvin laadun ja kahvitietouden parantaminen ja ylläpitäminen. Suomi taitaakin olla yhdistysten luvattu maa kuten sanotaan 🙂

Kommentoi ja anna palautetta!