Siirry suoraan sisältöön

Tulivuoripizza Kotipizzassa

Ruåtsin maalla on kovaan suosioon lähiviikkoina noussut uudentyyppinen pizza nimeltään Tulivuoripizza. Pitihän se sitten pakottaa Oulun Hallituskadun Kotipizzan lätynvääntäjä sellainen minulle tekemään. Tässäpä kuvakooste miten tulivuoripizza väännetään:

IMG_1239

Taikina normaalisti pizzan muotoon mutta keskelle viilletään ristikkäin kolme viiltoa.

IMG_1240

Tomaattikastike laitetaan reunoille ympyrän muotoon ja päälle juustoraastetta

IMG_1243

Lepareet keskeltä taitetaan reunoille, jolloin muodostuu ikäänkuin 6 kuppia täytteille.

IMG_1244

Kupit täytetään lempitäytteillä, yksi täyte per kuppi. Kuppeihin otin kinkkua, kanaa, pepperonimakkaraa, paprikaa, punasipulia ja katkarapua.

IMG_1245

Ja ei kun uuniin paistumaan.

IMG_1246

Kun pizza on paistunut meheväksi niin lautaselle ja keskellä jäävään koloon salaattia, sipulia, paprikaa, parmesanjuustoa ja päälle valkosipulimajoneesia.

IMG_1249

Lopputulema oli hyvä. Tämä ei ihan sama ole kuin ruottalainen versio sillä siihen kuuluu myös ranskalaisia tulivuoren päällä. Mutta  mukavasti syödessa sai vaihtelua kun välillä söi salaattia, maisteli kinkkupizzaa ja väliin taas muita makuja. Vähän kuin olisi 6 erilaisillä täytteillä olevaa pienempää pizzaa salaaatin kera. Taas muistutus itselle, että kyllä Kotipizzan pohja, tomaattikastike ja juusto on ihan eri luokkaa kuin muissa pizzerioissa. Ja ei tämä ei ole maksettu mainos vaan ihan itse pizzasta maksoin. Mutta jos meinaat ostaa Kotipizzasta tulivuoripizzan niin kannattaa tuntea pizzasetä tiskin toisella puolen 😉

 

 

 

 

 

 

Avainsanat:

Kommentoi ja anna palautetta!