Siirry suoraan sisältöön

Kakkubuffet

Bistro&Putiikki Pikkelssistä on tullut työporukallemme vakiolounaspaikka, eikä syyttä. Mahdollisimman pitkälle lähituotannosta valikoidut ja itsevalmistetut ruoat, uunituore leipä ja kattava salaattipöytä marinoituine herkkuineen ovat kyllä vieneet kielen mennessään joka kerta. Ja hintakin on kuitenkin normaalilounaan verran.

WP_000833

Naistenpäivän kunniaksi Pikkelsissä järjestettiin viime viikolla kuitenkin jotain uutta. Nimittäin kakkubuffet! Tarjolla oli makeiden kakkujen lisäksi myös suolaisempia tarjoiltavia kuten voileipäkakkua ja piirakkaa. Tarjoiltavaa oli niin, ettei jokaista kakkua yksinkertaisesti pystynyt maistamaan vyön kiristäessä täyttä vatsaa jo muutaman kakkupalan jälkeen.

WP_000841

Kakkubuffet oli lisäksi edullinen: Vähän yli 9 euroa ja syödä sai niin paljon kuin halusi. Alle 7-vuotiaat lapset pääsivät mukaan veloituksetta, joten perheen näkökulmasta ”ruokailu” oli kyllä edullinen. Ei tuollaista määrää kakkua tosin ihan joka viikko pysty syömään jotta vyössä riittää reikiä jatkossakin. Mutta mahtava idea ja toivottavasti kakkubuffet järjestetään jatkossakin. Ravintolan omistajat ovat muuten aika aktiivisia Facebook -päivittäjiä ja laittavat myös ruoan valmistusvaiheista paljon kuvia Faceen. Katso tästä mitä herkkuja lounaalle tälläkin viikolla valmistuu.

 

Avainsanat:

5 kommenttia artikkeliin “Kakkubuffet”

 1. Mitähän täytteita kakuissa ja ovatko laktoosittomia? Voiko tilata kotiin, mallit tai tiedot? Käytetäänö kotimaisia marjoja? Herkullisen näköisiä 🙂

 2. Kiitos Raija kysymyksistä. En osaa suoraan vastata noihin mutta pyysin Pikkelssin mieskokkia vastaamaan sinulle tänne blogiin suoraan. Mutta Jari on vissiin sen verran hellan (ja nyrkin) välissä ettei ehdi vastailemaan. Joten ehkä paras vaikka kysyä tuolla heidän omalla Facebook-ryhmässään. Ja voihan sinne toki Jarille soittaakin 044 520 9941 tai Tuulalle, 040 548 9594.

 3. Mieluusti vastaillaan – kunhan keretään – kaksin, kun tätä lähiruoka”jutskaa” pyörittää – ei aina aika riitä muuhun kuin ruoanlaittoon ja raaka-aineiden hankintaan.
  Naistenpäivän kakkubuffetin kakkujen täytteinä oli mm. tuorejuusto-vaniljakreemi, ganache-suklaakreemi, minttusuklaa, mansikka-rommi, sitruuna-vadelma. Useimmat kakut ovat vähälaktoosisia ja osa laktoosittomia sekä myös löytyi gluteeniton. Kakkujen täytteissä vain mielikuvitus on rajana 🙂
  Kakkuja voi tilata kotiin – malleja ei vielä ole, kun kakkuja tilauksiin on tehty asiakkaiden toiveiden ja mieltymysten mukaan. Kakuissa käytettyjen marjojen osalta olemme lähes omavaraisia.
  Aurinkoisia päiviä toivoo Pikkelssin poppoo.

 4. Ei vitsi miten herkulliselta kakkubuffet kuulostaa! Olispa kivaa päästä itsekin maistelemaan noin paljon erilaisia kakkuja. Ihanaa että mukana on myös suolaisia versioita! 🙂

  1. Kiitos kommentistasi. Itsekin olen enemmän suolaisen perään ja bravuureihini kuuluvat juuri voileipäkakut kuten texmex-voileipäkakku. 🙂

Kommentoi ja anna palautetta!