Siirry suoraan sisältöön

Käyttövesiputki sanoi sopimuksen irti!

Näinhän sitä vanhemmassa talossa voi käydä. Talo on rakennettu 1980 ja käyttövesiputkien tekninen käyttöikähän on 30 vuotta. Eli empiiristen tutkimusten mukaan kuvassa punaisella ympyröity kylpyhuoneeseen johtava kylmävesiputki halkesi.

IMG_0291

Tapahtumasarja

Klo 13.26: Vaimo soittaa paniikissa, että nyt sieltä tulee sitä vettä. Sen verran epäselvää oli artikulaatio, että pari kertaa piti tarkentaa, että mitähän on tapahtunut kunnes sain selvyyden. Sanoin, että ihan ensin käyt polttamassa tupakan ja rauhoitut. 🙂

Klo 13.55: Paikallisen LVI-alan yrityksen edustaja käy sulkemassa vedenjakelun

Klo 14.03: Vakuutustarkastaja soittaa kun olin vakuutusyhtiöön asiasta ilmoittanut

Klo 14.48: L&T Vahinkosaneerauksen edustaja soittaa ja sopii treffit seuraavaksi aamuksi kello 7.00

Kohtalaisen nopeaa toimintaa siis. 🙂

Onneksi kupariset vesiputket ovat muovisen suojaputken sisällä ja kun putki menee rikki niin vedet lähtevät valumaan suojaputken paremmasta päästä eli lämmönjakokeskuksesta. Ja siellä on kaivo mihin vedet menevät joten käytännössä mihinkään rakenteisiin ei vettä ole päässyt.

IMG_0289

Tarkoitushan oli putket uusia elokuussa mutta tapahtuneen johdosta suunnitelmat saivat hieman vauhtia. Nyt vielä ollaan ilman vettä mutta luulen että vuorokauden sisään saadaan vuotava putki tulpattua ja vedet päälle muualle taloon. Tarkoittaen siis, että suihkusta ei tule kylmää vettä, ainoastaan kuumaa. Keittiössä ja vessassa veden tosin pitäisi toimia kohta normaalisti.

2 kommenttia artikkeliin “Käyttövesiputki sanoi sopimuksen irti!”

    1. Niinhän sitä luulisi. Mutta kun ei mitään varsinaista vahinkoa sattunut niin korvaahan ne sen putken uusimisen ikävähennyksien kanssa. Eli 31 vuotta ja 3 prosenttia per vuosi niin 93 prosenttia arvosta ei korvaa. 🙂 Ja omavastuu 400 € niin ei taida kannattaa vakuutusyhtiöltä mitään pyytää…

Kommentoi ja anna palautetta!